Mindennapok

Megőrjít, hogy nem vagy képes lehajtani a vécéülőkét!

Vannak azok a pillanatnyilag rettentően fontosnak tűnő, aztán kicsit távolabbról nézve nevetségesen piszlicsáré dolgok, amiken a párok úgy össze tudnak veszni, hogy akár többnapos mosolyszünet is lehet a vége. Igen, a vécéülőke le-fel hajtása is pont ilyen. De mindenkinek máshol van az érzékeny pontja.

Természetesen nálunk is vannak otthon slágertémák a „Mivel Tudom Garantáltan Rőgtön Kiborítani A Másikat” univerzumban. Így kapásból három jut eszembe.

A hőmérsékletszabályozás

Én állandóan fázom, neki mindig melege van, és ha éppen bal lábbal kelt fel valamelyikőnk, akkor hosszas, emelt hangú szócséplésbe tudunk kezdeni arról, hogy fagytak-e már meg emberek 22 fokban, illetve kaptak-e végzetes hőgutát 24-ben.

A fürdőszoba elúsztatása

Azt már megszoktam, hogy a fürdőkád határai, mint olyanok egyszerűen megsemmisülnek, ha az én drágám zuhanyzik éppen. Viszont amikor berohanok utána zokniban mondjuk a fogkefémért, és véletlenül rálépek a zoknis lábammal a cuppogó vizes fürdőszobaszőnyegre… Na, akkor mindig elkap a harci ideg.

A szennyestartó-gate

Praktikus gyerek vagyok, ezért nekem két szennyestartóm van. Egy sötétbarna a színes és egy fehér a világos ruháknak. Szerintem ez eléggé logikus, és nem túl nehéz megjegyezni. Valahogy mégis rendre megtalálom egyetlenem piros pólóit a fehér ruhák között. Ha épp rossz napom van, és szóvá is teszem, akkor általában megkapom, hogy az én hibám, hiszen nyilván takarításnál megcseréltem a szennyestartókat. Ő ugyanis nem szokta nézni a színkódot, mindig a baloldaliba teszi a világos, a jobboldaliba meg a sötét ruhát. És amikor ez a mondat elhangzik, már be is indul a verkli. A legutóbbi szennyestartóvitánál konkrétan sírásig hergeltem magam.

Most, hogy leírtam, és itt ülök békésen az irodában, kilométerekre az otthonunktól, természetesen csak röhögni tudok azon, micsoda óriási jelentőséget bírok tulajdonítani valójában totál lényegtelen dolgoknak, sőt mi több, messzemenő következtetést is simán levonok ezekből – mint például, hogy a párom

  • direkt akar felbosszantani,
  • nem érdekli, amit mondok,
  • és különben sem szeret már.

Ami (remélem) mind hülyeség. És elképesztő, hogy mennyi energiát pazarlunk hülyeségeken való rágódásra. Nemcsak én, hanem a most következő idézetek forrásai is. És valószínűleg te is.

Szóval meséljenek most – a BoredPanda jóvoltából – mások is, milyen tök jelentéktelen dolgon képesek halálosan összerúgni a port a szerelmükkel:

„Például azon, amikor a kedvenc sorozatunk legfrissebb részét megnézi nélkülem.”

„Ezen:”

 

„Vajon miért olyan nehéz kicserélni a vécépapírtekercset, ha elfogyott róla a papír?”

„Nem tudom, mit akarok nézni a tévében… De biztos nem ezt, amit te választottál, mert ez tök hülyeség.”

„Ki mászik ki az ágyból, hogy lekapcsolja a villanyt?”

„Miért nem tud új zsákot tenni a kukába, amikor kiviszi a szemetet?”

„Azon, hogy a Die Hard karácsonyi film-e vagy sem.”

„Azon, hogy álmomban megcsalt.”

„Azon, hogy ki választ zenét a kocsiban.”

„Azon, hogy ki takarítja gyakrabban a macskaalmot.”

„Azon, hogy ki ágyazzon be.”

És most a tiétek a szó. Írjátok meg kommentben, ti milyen apróságokon szoktatok összekapni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top