Mindennapok

22 gondolat a jó házasságról

24. házassági évfordulójukon ragadott tollat a feleség, és néhány gondolatban összegezte az elmúlt két évtized tapasztalatait. Te mivel egészítenéd ki?

1. A házasság kemény munka, töketleneknek nem való.

2. A házasság nem egy verseny, ha az lenne, akkor az egyik félnek törvényszerűen mindig veszítenie kellene.

3. A házasság nem tudomány, nem kell más hozzá, mint tisztelet, elfogadás és figyelem.

4. A házasság nem egy régimódi intézmény, nagyon is újszerű tud lenni.

5. A házasság nem magától marad életben, újra és újra életet kell lehelni belé, tenni kell azért, hogy friss maradjon, nehogy a rutin okozta unalom elhatalmasodjon.

6. A házasság öröme nem kézzelfogható, materiális dolgok gyűjteménye, sokkal inkább láthatatlan pillanatoké, amiket megélni kell.

7. A házasság nem türelmetlen embereknek való. A legjobb dolgok kialakulásához időre van szükség, rengeteg mindennek egyszerűen időt kell adni.

8. A házasság nem a romboló kritika, sem a másik kihasználásának színtere, ha valamelyik fél megfeledkezik erről, akkor maga rombolja le a mély bizalom és intimitás kialakulásának lehetőségét.

9. A házasság nem egy 0-24-es szerviz, a házastárs nem azért van, hogy a másik összes igényét minden időpillanatban kielégítse, tudni és látni kell, hogy mikor kell önmagunk szomjúságát csillapítani.

10. A házasság nemcsak a gyerekekről szól, aki kizárólag rájuk koncentrál, nagy hibát követ el.

11. A házasság nem unalmas, két élet egyesítése egy nagyon is izgalmas kaland.

12. Konfliktusok nélkül nincs házasság, de nincs annál jobb, mint túllépve a haragon és a csalódottságon, közösen megoldást találni.

13. A házasság két teljesen szabad ember szövetsége, akik kölcsönösen támogatják, erősítik egymást.

14. A házasságban az egyik legfelemelőbb érzést az adja, hogy társunk a legrosszabb pillanatainkban is szeret és elfogad minket, ami hála és a biztonság érzését adja.

15. A házasság a meséről is szól, minden viccet, történetet megosztunk a másikkal – és a sokadik mesélés után is ugyanúgy nevetünk, együtt.

16. A házasság az érzelmek szabad megéléséről szól, az ember szorongás és szemérem nélkül meri felvállalni könnyeit.

17. A házasság arról is szól, hogy elképzeljük, hogy a másik egyszer majd nem lesz ez a gondolat pedig annyira elviselhetetlen, hogy többé gondolni sem akarunk erre.

18. A házas ember alig bírja kivárni, hogy a másik végre hazaérkezzen…

19. Aki házas, tudja, milyen az, amikor az ember azt kívánja, bárcsak őt műtenék, ő lenne beteg és nem a társa.

20. A házasságban az ember megtanul küzdeni, méghozzá jól küzdeni: hallgatással, bocsánatkéréssel, felnőtt módjára, szeretettel.

21. A házasság törékenység: jogot adunk a másiknak arra, hogy bántson, csalódást okozzon, de ezzel egy időben arra is, hogy megnevettessen, magasra emeljen, örömöt okozzon.

22. A házasság ígéret: a legnehezebb fogadalom az életben, aminél mélyebb beteljesülést semmi más nem hozhat. 24 éve élem ezt.

forrás: HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top