Lehetőségekkel teletöltve cikkek

Hogyan ne féltsük túl a gyerekünket?

Teljesen normális, hogy aggódunk a gyermekért, ámde az egészséges aggódáson túl sokan túlzásba tudunk esni.

A túlzott féltés jelenségével egyre többször találkozunk, amely akár kedvezőtlenül is befolyásolhatja gyermekünk személyiségfejlődését, önállóságát, csökkentheti önbizalmát. A túlzott féltés szindrómája a szülő bizonytalanságára vezethető vissza, amely kivetül a gyerekre. Az aggódástól nem lesz jobb senkinek, viszont vannak megoldások, amelyeket azonnal bevethetünk. A továbbiakban pár egyszerű jó tanácsot szedtünk össze, amelyek megkönnyíthetik az életünket.

Kerüljük el a szomorú, félelmetes, tragédiahajhász filmeket, híreket
A probléma súlyos is lehet, ennek ellenére létezik egy kézenfekvő és egyszerű megoldás. A televízióban kizárólag kellemes, humoros témájú filmeket keressük, a negatív filmeket és könyveket nagy ívben kerüljük el, és ha a hangulatunkat kicsit ingatagnak érezzük, akkor rádiót se hallgassunk, tegyük fel viszont a kedvenc zenénket, amely rögtön pozitív érzéseket hoz elő. Kerüljük el azokat a hírforrásokat, amelyek gyakran riogatnak, akár az ismerőseinket is megkérhetjük, hogy még véletlenül se hozzanak fel ilyen témát.

Hogyan ne féltsük túl a gyerekünket

Meditáljunk
A meditáció az egyik leghasznosabb módszere a stressz és szorongás kezelésének. Elég akár napi 10 perc nyugalom és magunkra figyelés ahhoz, hogy a kényszeres gondolatainkat elengedjük. A gyerekünk is meg fogja köszönni.

Hogyan ne féltsük túl a gyerekünket

Sportoljunk rendszeresen
A testmozgás a meneküléshez köthető ősi ingereket éleszt föl a szervezetünkben. Régen az ősemberek azért futottak, mert támadás érte őket és menteniük kellett magukat és hozzátartozóikat. Ezeket az ősi ösztönöket újra feléleszthetjük a sportolással, azzal a különbséggel, hogy nem az oroszlán elől menekülünk, hanem a stressz és a problémáink elől.

Hogyan ne féltsük túl a gyerekünket

Fedezd fel gyermeked kreativitását, és játssz velünk nagyszerű Nesquik ajándékokért

 

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top