Last minute nyár
Szponzorált tartalom

Menő nyár végi túrák, amiket ki kell próbálnod

A strandon hasat süttetős időszaknak vége, ettől függetlenül vétek lenne még temetni a nyarat! A sportok, a természet és az aktív kikapcsolódás szerelmeseire is gondoltunk, amikor összeállítottuk a legszuperebb nyarat búcsúztató, őszt köszöntő túrákat!

Nyár végi virágok – Lápréti túra

Természetbarátoknak igazi teli találatos program a Lápréti túra, amit augusztus 25-én tartanak a szervezők. Ezen az aktív nyár végi programon a résztvevők felfedezhetik az ócsai láprétek élővilágát, sőt, kedvező időjárás esetén a kornistárnics és az őszi kikerics is megmutathatja már szépségét.

  • Túra hossza, időtartama: 8-10 km, 4 óra
  • Részvételi díj: 1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft/fő

Még több információ ITT!

Pincetúra és kóstolás a Császári Pincében

Ami nélkül nem múlhat el egyetlen nyár sem, az a bortúra. A Tokaji Kutatóintézet tulajdonában van Tarcalon az az óriás pince, mely évszázadokon keresztül a Császári és Királyi udvar kezében volt. Ez a pince és a fölötte található szüretelőház dolgozta fel azt a szőlőt, amelynek bora a bécsi udvar ellátását szolgálta. A pincetúra során a résztvevők megtekinthetik a 700 méteres pinceágakat, a muzeális borokat, köztük a Tokaj-Hegyalján található legöregebb bort, a 10.000 literes hordókat, a 40.000 literes erjesztőket és a 800 fahordót. A kóstoló ágban pedig egy öt boros kóstoláson vehetnek részt. A túrához bejelentkezés szükséges! Még több információt a linkre kattintva találsz!

bortura

Fotó: Tokaj Turizmus

Kerékpártúra a Balaton körül

A vállalkozó szelleműek egy életre szóló élményben vehetnek részt augusztus 31 és szeptember 2-a között a 210 kilométer 3 nap alatt a Balatont körül ölelő kerékpártúra keretén belül. Látványos kilátópontok, strandok és kisvárosok esnek a túraútvonalba. „Balatonvilágosról indul a kaland, először az északi parton tekerünk végig, majd a déli partvidék következik. Hosszabban időzünk Balatonfüreden, Tihanyban, a Badacsony oldalában és a Szigligeti várnál” – olvasható a túra ajánlójában.

Még több információ a Baraka oldalán.

Kenutúra a Fertőn

A kenutúrákat naponta kétszer indítják a szervezők 2018. májustól – szeptemberig, egyet hajnalban (napfelkeltekor) és egyet a késő délutáni, kora esti időszakban (naplementekor). Ebben a két napszakban a leggyönyörűbb a nádas és nem utolsó sorban ilyenkor van esély érzékelni annak rendkívül gazdag élővilágát is. Ezeket a túrákat kizárólag egy kenuval (max. 8-10 fő) indítjuk, hogy az érdeklődőket a lehető legközelebb hozhassuk a természethez.

  • CSOPORTOS kenutúra diákcsoportoknak min. 15 fő, 2500,- Ft/fő (Minimális programdíj: 37.500,- Ft)
  • Fix meghirdetett időpontban induló CSOPORTOS kenutúra min. 13 fő, 3000,- Ft/fő, (Minimális programdíj: 39.000,- Ft)
  • CSOPORTOS kenutúra min. 13 fő, 3000,- Ft/fő (Minimális programdíj: 39.000,- Ft)

Még több információt ITT találsz!

Fotó: tura.na-tura-hu

Éjszakai túrák Sopron környékén

Az éjszakai élet nem csak a városokban, hanem a természetben is egészen más mint nappal. Gondoljunk csak az egyes éjszaka aktív állatokra vagy néhány növény virágzatára, melyek éjjel összezáródnak – nem beszélve az éjszakai égboltról, melyen szemünk elé tárulnak, a nappal szinte láthatatlan csillagok és bolygók.

„Túráinkat elsősorban a Soproni-hegységben vezetjük, ahol csupán az éjszakai erdő különleges, sejtelmes világa már felejthetetlen élményt nyújthat. Ehhez persze, ha hozzá vesszük az állatok hangjait, a szentjános bogarak zöldes fényű “lámpásait”, az avarban szinte árnyékként mozgó kétéltűeket, a lámpától visszavilágító szempárokat és a Hold beszűrődő fényét a fák között, akkor bizton állíthatjuk maradandó élményben lesz részünk” – mondják a szervezők! További részletek a Natura Ökotúrák holnapján.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top