Last minute nyár
Szponzorált tartalom

Különleges és pénztárcabarát magyarországi csodahelyek

Szerezz élményeket pénztárcabarát módon! Csodaszép helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek kevés ráfordítással is maradandó emlékeket adnak!

Megyer

Megyer hazánk egyik legkisebb ékszerdoboza, ahol bármerre nézel, vadregényes erdők és csodaszép növények keresztezik utadat. Ha ide tévedtek, érdemes akár több napra is kibérelni egy házikót, hogy minél több idő legyen kiélvezni a csendet és a nyugalmat.

megyer

A tengerszem kedvelt túrázó és kirándulóhely, valamint geológiai feltárulás és kultúrtörténeti bemutatóhely is, ahol napjainkban jó állapotban levő ösvények találhatók a turisták számára, és információs táblák is segítenek a tájékozódásban – Fotó: Élménytérkép

Cuha-patak, Bakony

Csodaszép szurdok gázlóin át vezet az út a Bakonyban található Cuha-patak mentén. Ezt a gyönyörű kirándulóhelyet mindenképpen érdemes végigjárnotok nyár végén, az ősz kezdetén! A túra cseppet sem megerőltető, a kalandot a gyerekek is imádni fogják.

bakony

Csodaszép szurdokon vezet át a bakonyi kirándulás

Visegrádi fellegvár

Ha már kirándulóhelyként a visegrádi várat választjátok, ne hagyjátok ki a közelében fekvő canopypályát sem. Káprázatos panoráma és élmény vár, amint húsz méter magasan csúsztok egyik kötélen a másikra.

kirandulas

Csodaszép kirándulóhely, amivel egyáltalán nem lehet mellélőni!

Zemplén, Háromhuta és környéke 

Hazánk egyik legszebb, legeldugottabb vidéke a Zemplén és azon belül is Háromhuta környéke. Ezt a tájat nemcsak szépsége és csendje miatt érdemes meglátogatni, hanem azért is, mert számtalan érdekes történelmi emlék is van ezen a vidéken. Ha egy kis nyüzsgésre és jó borokra vágynátok, akkor irány a közeli Tolcsva, Tokaj vagy Erdőbénye, vagyis az ország legjobb pincéi!

zemplen

Fedezd fel Magyarország rejtett gyöngyszemeit!

Szigligeti vár

A várat a pannonhalmi bencések építették a 13. század közepén. A ma is méltán népszerű szigligeti várban számtalan programlehetőséget is kínálnak. Már éppen emiatt is érdemes a kiránduló-útvonalak közé tervezni ezt a pazar műemléket. A szigligeti várból pedig káprázatos kilátás nyílik a Balatonra.

GIF
Kirándulj a Balatonnál nyár végén is!

Jeli Arborétum

Szombathely és a Balaton között létezik egy varázskert, a Jeli Arborétum. Az alapítója, a „virágos gróf” csak el akarta hozni Magyarországra a növényeivel az örök tavaszt.

jeli

A „virágos gróf”, azaz Ambrózy-Migazzi István 1869-ben született báró Ambrózy Lajos és gróf Erdődy Agathe gyermekeként Nizzában, Franciaország mediterrán klímájú vidékén. Később a Vas megyei Tanán nevelkedvén édesanyja különleges módon plántálta belé a növények szeretetét, marékszám hordta kastélyuk parkjába a vadvirágokat, amelyek fiának lelkes közreműködésével el is szaporodtak ott.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top