Last minute nyár
Szponzorált tartalom

Gyönyörű tájak, izgalmas kilátók – amit ne hagyj ki ezen a nyáron

Magyarország természeti csodái messze földön híresek. Szerencsére az egyre népszerűbb belföldi kirándulások alkalmával sokan megbizonyosodnak erről. A közkedvelt célpontok száma folyamatosan nő.

Vannak, akik az ország legmagasabb pontjait látogatják meg, mások a távoli szegleteket keresik fel, míg olyanok is akadnak, akik a barlangokat vagy épp a kilátókat keresik fel. Utóbbiak kapcsán hoztunk egy kis segítséget, elmondjuk, melyik kilátókat érdemes felkeresni.

Prónay-kilátó

Szeretnél a Mátrától a Pilisig ellátni? Ha igen, irány Nógrád megye, ahol a Romhányi-hegyen 26 méterre magasodik fel a csodás Prónay-kilátó. Mivel folyamatosan nyitva tart, és ingyenes, bármikor tiéd lehet a kilátó adta mesés tájkép, azért mindössze 128 lépcsőt kell megmásznod. A teljes körpanorámás kilátást vétek kihagyni, hiszen nyugat–északnyugat felé a Börzsöny, északon a Selmeci-hegység, kelet felé a Szandavár és a Mátra hegyvonulatait csodálhatjuk meg, míg délről a Gödöllői-dombvidék lankáit láthatjuk, délnyugat felől a Naszály, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai magasodnak.

Zalakarosi kilátó

Aki Zalakaros, Zalamerenye környékén kirándul, ne hagyja ki azt a látképet, amit a zalakarosi parkerdőben magasodó, 23 méter fölfelé emelkedő kilátó nyújt.

kirándulás nyáron

Olajfúró torony Nagykanizsán

Szeretnél felmászni egy olajfúró toronyba? Nagykanizsán megteheted. Tavasztól ugyanis újra látogatható az egykori olajfúró toronyból kialakított kilátó. A nagykanizsai Csónakázó-tónál lévő 40 méter magas építményből a látvány lenyűgöző.

Balatonföldvári kilátó

Nem véletlen, hogy a Balaton déli partjának egyik legfelkapottabb látványossága lett a balatonföldvári kilátó és a hozzá kapcsolódó látogatóközpont. A létesítmény a téli szezonban is nyitva tart ugyan, ám aki teheti, még a nyáron látogasson el Balatonföldvárra. A kilátóról látható mesés táj magáért beszél, 70 méteres magasból csodálhatjuk a vidéket Balatonakarattyától Keszthelyig. A látogatóközpontban kiállítás is várja a vendégeket. A Balatont és a balatoni hajózás és vitorlázás történetét bemutató tárlaton terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel és szimulátorokkal is találkozhatnak a látogatók.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top