nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Last minute nyár
Csodatévő magyar helyek, ahová menj el ősszel

Csodatévő magyar helyek, ahová menj el ősszel

Te jártál már gyógyító energiájú helyen? Elmondjuk, hol találhatod ezeket Magyarországon.
Fotózta:NLCafé
f Ajánlom

A Balaton-felvidék nemcsak a mesés tájairól híres, hanem arról az erős kisugárzású helyről is, amely a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, Zánka közelében található. A „Káli-medence őre”, a kúp alakú bazalthegy, a Hegyestű-hegy sokak kedvelt kirándulóhelye – nem véletlenül. A környéke fokozottan védett, csendes, békés és tiszta hely, ahol a test és a lélek is feltöltődik azok szerint, akik jártak ott. Akik pedig fel is másznak a tetejére, újabb ajándékot kapnak a természettől: a Hegyestű tetejéről ugyanis csodás kilátás nyílik a Balatonra és a környező hegyekre.

Csak ülj le!

Ha hiszel a mondákban, és gyógyulni szeretnél, menj el Bükkszentkeresztre, ahol megtalálod Boldogasszony kövét. Az ország második legmagasabban fekvő településének közelében található kő története izgalmas: a legenda szerint  Jézus halála után Mária elindult világgá. Amikor elfáradt, leült egy kőre pihenni, az pedig megőrizte testének nyomát. Úgy tartják, aki ráül erre a kőre, meggyógyul. Akik már kipróbálták, azt mondják, hogy zsibbadást éreztek, vagy mély nyugalom szállt rájuk, amikor a kövön ültek. Ugyan kevésbé misztikus, ám a gyógyulás szempontjából mégis jó tudni, hogy Bükkszentkeresztet a csodás klímája miatt szubalpin gyógyhelyként tartják számon. Nemcsak a légzési nehézségekkel küzdőknek érdemes ott pihenni, hanem egyes pajzsmirigybetegeknek és a vérszegényeknek is jó hely a feltöltődésre.

Szakrális hely

Van egy 13. századi kunhalom Püspökladány mellett, amelynek gyógyító erőt tulajdonítanak. A Boldogasszony-halom a temető közelében található, egy 13. századi kápolna romjai is láthatóak rajta. Nem véletlen, hogy néhány éve szakrális történelmi emlékhellyé nyilvánították. A halom körül Árpád-kori temető és falu nyomait találták meg. Úgy tartják, hogy a halom és persze a kápolna földsugárzási központra épült. A nevét pedig azért kaphatta, mert valószínűleg Mária tiszteletére szentelték fel, őt magasztalták a kápolnában.

kirándulás gyógyulás

Csodát rejt a Rám-hegy, vagyis az előtte magányosan álló Ferenczy-szikla – állítják sokan. A Pilisszentkereszttől északra található kőtömbről úgy tartják, hogy a Földet behálózó energiavonalak találkozásának csomópontja. Vannak, akik szerint a Föld szívcsakrája a Rám-hegyen található, épp a sziklánál, ezért van ott sok pozitív energia. Ezt azzal is igazolni vélik, hogy a területen lévő élővilág mesésen gazdag. Akik érzik a hely varázsát, azt mondják, bizsergés járja át őket, és erős szívdobogás tör rájuk ott.

Varázsfejek

Ugyan elsősorban a helyiek ismerik zarándokhelyként, az esztergomi vízivárosi Erzsébet-parkban található három kőfej a város egyik legmisztikusabb helye. A kőfejek eredetileg az esztergomi bazilika szobrainak részei voltak, ám eljárt felettük az idő, és az omlásveszély miatt leemelték őket az épületről. A szobrok a kincstárba kerültek, a három fej pedig a Prímási Palota kerítésében kapott helyet. Azt nem lehet tudni, mióta él a legenda, hogy a fejeknek gyógyító erejük van, az azonban sokat elárul, hogy néha kígyózó sorokban álltak előttük az emberek, akik virágokat, mécseseket tesznek a kőfejek elé.

Kapcsolódó

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon