Könnyű hétköznapok

Ezért az egyszerű takarítási trükkért mindenki megőrül

A legtöbb embernek nem hobbi, hanem kényszer a takarítás. Talán belekezdeni a legnehezebb, ám a munka során is számos olyan helyzettel találkozunk, amikor meggyűlik a bajunk az apró részletekkel.

Gondoljunk csak a laptopra vagy a számítógépre. Ugye milyen utálatosak a billentyű közök, a kis rések, ahová úgy tapadnak a porszemek, mintha mágnessel vonzanánk oda őket? Aki időtakarékos és idegkímélő tisztítási ötletet keres, annak vagy egy jó hírünk. Mutatunk egy olyan tuti cuccot, amivel öröm lesz a takarítás. Jó, lehet, hogy ennek az elkészítésébe sem lesz könnyű belekezdeni, de amit ígér, az mindenképpen áthidalja a lustaságunkat. Ugyanis a zselés rongy összeszed minden olyan piszkot, amelyik elbújik előlünk.

Amire szükség lesz a trükkös takarításhoz:

  • 1 pohár meleg víz
  • 1 teáskanál folyékony keményítő
  • 150 gramm ragasztó
  • ételszínezék
  • keverőtál
Ezért az egyszerű takarítási trükkért mindenki megőrül

Keverjünk össze egy kevés keményítőt fél pohár meleg vízzel és alaposan keverjük el. A víz másik felében a ragasztót kavarjuk néhány csepp ételfestékkel. Ha ez megvan, a maradék keményítőt is oldjuk fel a többivel, majd öntsük össze a folyadékot és addig gyúrjuk, amíg alaposan össze nem áll. Utána nincs más hátra, mint előre, vihetjük is egyenesen a billentyűkhöz és indulhat a tisztítás. Azért arra figyeljünk, hogy az megfelelő állagú legyen: akkor jó a rongyunk, ha már úgy összeállt, hogy teljesen egységes a felülete és a kezünkről is leválik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top