Könnyű hétköznapok

Feltalálták a nemi erőszak elleni fehérneműt

Áramütést mér a támadóra és segélykérést küld a rendőrségre az innovatív találmány.

Három indiai egyetemista, Manisha Mohan, Rimpi Tripathi és Neeladri Basu Pal kifejlesztett egy speciális fehérneműt, mely megakadályozza, hogy viselője nemi erőszak áldozatává váljon.

A fehérneműbe szenzorokat építettek, melyek nyomás, tépkedés hatására áramütéseket mérnek a támadóra. Ezzel egy időben a GSM-modul a helyszín GPS-koordinátáival segélykérést küld a rendőrségre, illetve SMS-ben értesíti a lány hozzátartozóit is a cselekményről.

Forrás: techpedia.in

A fiatal feltalálók és találmányuk

Forrás: techpedia.in

Indiában a nemi erőszak különösen aktuális téma azóta, hogy decemberben egy 23 éves lány egy buszon csoportos nemi erőszak áldozatává vált, majd belehalt sérüléseibe. Döbbenetes tény, hogy az országban minden 22. percben, a fővárosban, Delhiben pedig minden 14. órában megerőszakolnak egy nőt.

Az innovatív fehérneműt már egy rangos díjra is jelölték, de ami még ennél jobb hír, hogy a termék hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top