Könnyű levesek
Szponzorált tartalom

Karfiolkrémleves sajttallérokkal

Karfiolkrémleves sajttallérokkal

Hozzávalók:

  • 1 csomag Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 2-2,5 dl víz
  • só, bors
  • 5 dkg reszelt sajt (pl. Gouda)

A sajttallérokhoz:

  • 10-15 dkg reszelt sajt (pl. Gouda)

Először elkészítjük a tallérokat: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy tepsire. Reszelt sajtból kis kupacokat halmozunk a sütőpapírra – hagyunk helyet köztük, mert kicsit meg fognak nőni sütés közben. Sütőbe toljuk a tepsit, és kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük a tallérokat.

A zöldségalaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és közepesnél kicsit nagyobb lángon főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a vizet, sózzuk-borsozzuk, és forralunk még rajta egyet. Ha kész, botmixerrel krémesre turmixoljuk úgy, hogy közben beleszórunk kb. 5 dkg reszelt sajtot is. A kész levest a sajttallérokkal tálaljuk.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top