Életmód

Szexi csillogás

Nyári sminktippünk: szempillaspirál, egy leheletnyi pirosító és egy könnyû szájfény. Megfogadtuk most saját tanácsunkat, s hogy tutira menjünk, végig is próbáltuk egytõl egyig a színesen csillogó, csábító és hódító szájkencéket.






• Diana Brill – Drágaszágom •


Eddig azt hittem, erős nő vagyok, és nem lehet holmi talmi csincsivel levenni engem a lábamról. Most megtörtem, és újra kell értékelnem saját magam, azt hiszem, mennem is kell meditálni a hegytetőre. Minimum. De a lényeg. Ez a kis bonbon kiszerelésű szájfény teljesen levett a lábamról. Guszta, csajos, illatos. Teljesen kész voltam. És még jó is. Egy kis ecsettel tudod felvinni a szádra a csodát, ami teljesen természetes hatást keltve simul bele harmonikusan a sminkedbe. Nem ragad, nem tapad, nem úgy nézel ki, mint aki kinyalta a zsírosbödönt.
Nos, nincs mese, az ára nagyon húzós, de szerintem barátnőnek szülinapra (kerek számnál kimondottan) kiváló ajándék. Ha nem gond, én is ilyet kérnék.








Diana Brill

Fellelt ár: 6500 HUF







 • BeYu – a kulcsos gyerek •


A kiszereléséről a régi vízálló, nyakba akasztható pénztárcák vagy a kulcsos gyerekek a lakótelepről jutnak az eszembe, de ez alapvetően nem baj. Mondjuk nehéz látnom magam, amint egy parti közepén nyakamban a szájfényemmel grasszálok. De lehet, hogy szimplán csak öreg vagyok.
Fürge ujjainkkal kell felvinni, ettől nálam a hatás nem lesz igazán egyenletes, de könnyen korrigálható. Szép, természetes az eredmény, nem bánkódom, közepesen hamar eszem le a számról, kibírja, míg beérek a munkahelyemre, de ebédre már nyoma sincs.
Egy kapszulában rögtön két szín van, ez mindenképpen praktikus.








BeYu

Fellelt ár: 1950 HUF







 • Miss Sporty – a praktikus •



Nevében az íze. Sportos és egyszerű. Ő az a darab, akit hanyagul bedobhatunk a táskánkba, és bármikor könnyen felfrissíthetjük vele a sminkünket, miután felvitele igen egyszerű, nem sokban különbözik egy ajakápolótól, nem kell hozzá sem különösebb koncentráció, sem kistükör. Illata gyümölcsös, alig-alig színez, szinte csak a csillámokat látom. Állagra nekem kicsit zsíros, ezért kényelmetlen és sajnos ragad is. De ha csak egy kis csillogásra vágyunk, nosza, rajta!








Miss Sporty

Fellelt ár: 949 HUF







 • Artdeco – az elegáns •


Elegánsan karamellás illat, csodaszép színek. Felvitel után nekem kicsit ragad, de aztán ez elmúlik nagyrészt. Sajnos egy kisrészt mégis megmarad. Pasin nem hagy nyomot, mondhatni csókálló. Felvinni könnyű, de az állaga nekem kicsit sűrű. Visszafogottan csillog, természetesnek mondanám. Ezt inkább szeretem, valahogy számomra természetellenes, amikor egy adta glitter az ajkam. Közepesen tartós, kb. 1,5 órát bírt ki rajtam.








Artdeco

Fellelt ár: 3690 HUF







•  Max Factor: Lipfinity – a tégla •


Itt úgy éreztem magam, mint egy klasszikus horrorfimben. Reggel smink gyanútlanul ken. Normál üzem. Kis fényt szájra már reggel megszokta, hogy felteszi. Már a felkenésnél is látom ám, hogy olyan furcsa, mintha temperát kennék a számra. Sebaj, rá se rántok. Mire legközelebb visszanéztem, az anyag konkrétan beépült a szöveteimbe. Egészen elképesztő. Na, ez aztán az igazán nekem való. Nyűhetetlen, lenyalhatatlan, leehetetlen. Komolyan nem hittem a szememnek.
Miután az esélytelenek teljes nyugalmával kentem, nem is voltam túl precíz, sajnos ez meg is látszott, és kicsit nehéz volt korrigálni, szóval az első pillanattól legyetek pontosak! Még ebéd után is úgy állt a számon, mint Katiban a gyerek (csak hogy képzavar is legyen). Ilyet én még nem tapasztaltam. Még egy esti szigeti bulit is túlélt, és este hiába mostam le, reggel még nyomokban felfedeztem. Első meglepetésemben a második komponenst rá sem kentem, annyira élveztem a hatást, aztán délutánra az is felkerült. Itt véltem felfedezni a termék egyetlen hibáját, nekem a második komponens felvitele után sajnos becsomósodott. Így aztán én azt inkább kihagyom a jövőben, de ettől függetlenül zseniális! 







Max Factor – Lipfinity


Fellelt ár: 3299 HUF







•  MAC – a titkos kedvenc •


Az igazsághoz hozzátartozik, hogy előző életemben nem használtam szájfényeket, mert sok értelmet nem láttam benne, illetve nem találtam igazán jókat. De miután házi szájfény-specialistánk szabadságát tölti, a téma pedig nem tűrt halasztást, így magamra rántottam a polcot.
De mielőtt rántottam volna, egy azért már egy ideje lapult a táskámban, méghozzá egy MAC. Egyrészt van benne valami összetevő, amitől kellemesen bizsereg a szám (lehet, hogy látványosan teltebb is lesz, de ezt még nem értem tetten), de mindenesetre ezt a kis bizsergést én szeretem. Valahogy frissít. Nem kérek tudományos magyarázatot. Másrészt viszont a színeit is imádom, mindegyik természetesnek hat. Nem túl csillogó, nem túl kihívó. Szóval egy ideje ő az én szívem csücske, egy barnás, egy rózsás, és ki is van a szett. Legalábbis nálam. Közepesen tartós, de rajtam minden szájfény csak közepesen lehet, mert a bejáratig lenyalogatom. Ennek még az illatát is szeretem. Amúgy pici és praktikus.







MAC






 • Vichy Oligo 25 LEVRES – a tápláló •





A cégtől megszokott, allergiát nem okozó, hidratáló hatású Oligo 25 termékek csapatába csatlakozott be a kiszáradt ajkakra kifejlesztett, ajkaink „mikrokeringését élénkítő” színezett ajakápoló. A gold pink elnevezés egy enyhén aranyos csillogású, rózsaszínű küllemet ad. A pici tubusból közvetlenül kissé nehezen és pontatlanul felkenhető szájszínező ápoló hatása említésre méltó. Az állaga a többihez képest kellemes, bár elsőre nem tűnik könnyűnek, mégsem válik ragadóssá, és viszonylag hosszan tartja a színét. Akik  érzékenyen reagálnak a szépítőszerekre, és garantáltan megbízható terméket szeretnének, jó vásár lehet.







Vichy Oligo 25 Levres gold pink

Ennyiért vettük: 1999 HUF
Lelőhely: kizárólag gyógyszertárakban kapható






 • Astor Prismatic – a telt •


Alapvetően magamban két részre osztottam a tesztelnivalót: az egyik csoporthoz kell tükör, a másikhoz nem. Nekem ehhez kell, mert a kis ecsettel nem tudok vaktában fényezni. Szájfények között a Prismatic kicsit teltebb hatású, engem inkább egy rúzsra emlékeztet, de mindenesetre szép. Kicsit ragadós maradt, de a színhatás valóban impozáns, mi több, prizmatikus, jelentsen ez bármit. Mondjuk senki nem szólt, hogy szivárványt tudnék előidézni a számmal. De ki tudja. Olyan másfél órát bírt ki rajtam szintén, viszont többszöri újrakenéssel estére sajnos csúnyán kiszárította a számat. 








Astor Prismatic

Fellelt ár: 1799 HUF







 • Manhattan: Tasty Lips – szagos radír •


A kupakot letekerve messzeringó gyerekkorom szagos radíroktól terhelt világa ugrik be elsőre. Általános iskola. Az első sokk után viszont könnyedén felkenem az áldozatot, jól szerepel. Közepesen zsírosbödön flash, színre természetes, épp csak van rajtam valami. Nem csomósodik, de egy picit ragad. Egyenletes, harmonikus ezért cserébe. Inkább a hétköznapi, rohangálós viselet, de annak megbízható.







Manhattan – Tasty Lips


Fellelt ár: 949 HUF







 • S-he – Double Lip Sensation – a klón •


A műremek kísértetiesen hasonlít a Max Factor Lipfinityjére, de ez csak mellékszál. Kétkomponenses megoldás szintén, egy erősebb, teltebb alapszín és rá jön a glitteres bevonat. Az alapszín kellemesen telt, egyenletesen felvihető, de persze sajnos ragad. A következő rétegnek szinte nincs is színe, csak a csillámok úszkálnak a színtelen maszatban. Most ezt is felvittem. Körülbelül haminc percig bírta a kiindulóállapotot, aztán könyörtelenül elkezdett csomósodni. Nagyjából másfél óra után szabadultam meg a csülök pékné módra érzéstől.







S-he – Double Lip Sensation

Fellelt ár: 1190 HUF







•  Maybelline: Water Shine Gloss –  kicsit szexi •  


 


Azoknak, akik egyébként nem rúzsoznak, nem kenceficéznek, de egyszer-egyszer szeretnek kirúgni a hámból, a Maybelline Water Shine Gloss szájfénye lehet jó választás. A kipróbált Berry Mauve (bogyós gyümölcsöket idéző árnyalatú?) szín enyhén babás rózsaszínt takar, mely vizesen fénylő és picit csillámos, így kölcsönözhet kicsit romantikus, kicsit szexi benyomást az ajkaknak. Finoman ápol, és sajna csak finoman takar: nem túl tartós, így már egy pohár almafröccs elfogyasztása után szinte nyomtalanul illan el a szánkról. A felvitel szerencsére nem túl macerás: a hosszúkás, női neszesszerekben könnyen megbúvó tégelyből a rózsaszín, semleges illatú, kicsit sűrű krémet puha szivacsvégű pálcikával kenhetjük magunkra.







Maybelline – Water Shine Gloss Berry Mauve

Fellelt ár: 1490 HUF

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top