Életmód

Alapozókat teszteltünk

Nyáron is szeretnénk csinosak lenni, de azt már nem szeretjük, ha a nagy kánikulában leizzadjuk magunkról a reggel oly gondosan felkent sminket. Kipróbáltuk, vajon milyen alapozókkal húzhatjuk ki a nap végéig.






L’Oréal Paris Infallible

Az elegáns nevű Infallible elegáns üvegcsében rejtezik. Nem is lenne ezzel baj, ha nem gondolnám magam született rajzfilmfigurának, akinek birtokában ezek az üvegcsék arra vannak predesztinálva, hogy eltörjenek. Tudom, hogy halmozottan paranoiás vagyok, de istók zicsi ez volt az első gondolatom, amikor leemeltem a polcról, hogy hogy fogok én ezzel utazni? Már láttam magam a ruháimon szétfolyt alapozómaszatokkal.

Az állaga és a kenhetősége viszont tökéletes. Jó ideje nem volt már megbízható alapozóm, amikor egy újságban rátaláltam ennek a termékmintájára. Szerelem első kenésre!

Nekem tökéletesen kitart egész nap, de nem szoktam nagyítóval nézegetni. Nem csomósodik, nem trutyisodik a melegben, nem ül meg a ráncokban. Egyéb ápoló hatást nem fedeztem fel, nekem pont elég, hogy tökéletes alapozó.

Ár: 3699 Ft






Maybelline Pure Makeup


A csomagoláson semmi csicsa, a  szokásos formájú, praktikus, kupakra állítható tubussal van dolgunk, melynek csak a halványkék színe utal arra, hogy víztartalmú krémről van szó.  


Az alapozó jól kenhető, gyorsan felveszi a bőr.


Egyenletes, jó fedést biztosít, kicsit mattítja a bőrt, de vigyázat, vékonyan kenjük, mert különben beül a ráncokba. A kicsit „fáradtabb” bőrnél sajnos látszódnak a bőrhibák, igaz, nem is érett bőrre tervezték, sokkal inkább tinédzsereknek. Aloét, kamillát és E-vitamint is tartalmaz, amik megelőzik a pattanásos arcbőr kialakulását, így tiniknek duplán hasznos lehet.

Egyébként kellemes, jó érzetet biztosít.


Ár: 1699 Ft





Max Factor Age Renew – 80 bronze árnyalat

Már a kiszerelés is igen megnyerő: a kecses kis henger alakú, félig-meddig átlátszó műanyag (praktikus, hiszen törhetetlen darab, bátran magunkkal cipelhetjük bárhová) tubus elegánsan visszafogott, arany-kék színekben kelleti magát. Miután megszabadultunk a levehető műanyag kupaktól, a pumpás nyomófej segítségével pöttyintsünk az ujjbegyünkre egy kis adagot, és oszlassuk szét a bőrünkön.


Az első benyomásom az, hogy ennek az alapozónak illata is van, ráadásul nagyon kellemes – ami, ugye, általában nem jellemző az alapozókra –, így tulajdonképpen már használat előtt szimpatikus lesz a kencefice.


Miután vékonyan felkenem az arcomra, még inkább bebizonyosodik, hogy jó volt a választás: állaga, textúrája is tökéletes, egyenletes és alapos fedést biztosít, könnyen eloszlatható. Nem maszatolódik el, nem ül meg az apróbb ráncokban. Az összetevők között 10-es fényvédő faktort is találunk, aminek ilyenkor nyáron nagy hasznát vesszük.

Az Age Renew egyébként azt ígéri, hogy használatától 5 évet fiatalodik a bőrünk – ezt ugyan nem tudtuk eldönteni, de az biztos, hogy nem szárítja, sőt inkább hidratálja az arcbőrt, és egész nap kitart.

Ár: 3990 Ft


Maybelline Dream Matte Mousse


Meggyőzött. Igazából nem voltam egy alapozópárti. Sőt, alapozót akkor látott a bőröm, amikor… nagyon ritkán. Aztán jött a végzetes találkozás, és mi most már összeforrtunk. Én és az én alapozóm…






Az úgy volt, hogy volt egyfajta vonzódásom az üvegtégelyek iránt, így nem volt nehéz beleszeretnem a kis tenyérbe simuló darabba, a tetején barnás mattos fedővel, pompásan mutat a fürdőszobapolcon. A tetszetős külcsín után a belbecs sem rontott az értékelésemen, sőt. Az üvegtégelyben nagyon könnyű, finomszemcsés krémet találtam, talán túlzás is krémként emlegetni, igaza van a dobozfedélnek, ez inkább már hab.

Az illata valami nagyon mély és távoli emléket idéz, olyan mélyet és olyan távolit, hogy igazán nem jöttem még rá, mit is, de valami jót, az biztos. Fésülködőasztalkákon kutató kislány emlékét talán.

A krémet nagyon könnyen és finoman fel lehet vinni, jól fed, szépen eldolgozható, igaz, amikor készen vagyok, mindig az az érzésem, na, felhúztam a reggeli maszkot, kezdődhet a nap. De lehet, hogy ez az ősi alapozóellenes magatartásom maradéka…
Az alapozó egyenletes fedése ki is tart estig. Közben a bőröm lélegzik, sőt még izzad is (miért ne tenné 32 fokban), de nem csorog patakokban rólam a barna lé. Nem is tudom, hova tűnik? Tán elpárolog.


Szóval jól megvagyunk, ő és én, asszem, összebarátkoztunk, már nehezen válnék meg tőle csak úgy… Ha a habot már mind magamra kentem, lesz egy üvegtégelyem, amiben akármit is tarthatok. Akár alapozót is… 

Ár: 2099 Ft






Max Factor Flawless Perfection (két lépésben)


A csomagolást a márkára jellemző szolid elegancia jellemzi.

Ez az alapozó azért különleges, mert két lépésben kell használni. Először egy alapozókrémet kell felvinnünk, erre jön a színezett fedőréteg.


A krém és a színező is kellemes, lágy textúrájú, könnyen, gyorsan, egyenletesen kenhető.
Bánjunk azonban óvatosan a mennyiségekkel, mert itt kifejezetten érvényes, hogy a kevesebb több. Elfedi az egyenetlenségeket, meglepően kitart a nap végéig.


Bársonyos, ragyogó bőrt eredményez, természetes hatást biztosít.


Ár: 4199 Ft






BeYu Light Reflecting alapozó – 3-as árnyalat

Igazán megnyerő a csomagolás, csak szeretni lehet: az elegáns formájú, tejüvegbe zárt alapozót egy ezüstösen fénylő csilli-villi papírdoboz rejti, amit nincs is szívem egyből a kukába hajítani. A pumpás-nyomkodós megoldás igen praktikus, egyrészt mert hosszabb távon sem maszatolódik el az üvegcse, másrészt nem buggyan ki belőle a kívánt mennyiségnél több massza, így még takarékos is.


Az alapozó könnyű, krémes állagú, lágy, és fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, amitől a fáradt arcbőr üdébbnek hat. Szépen el lehet oszlatni a bőrön, jól fedi az apróbb bőrhibákat. Illata is van, igaz, diszkrét, de mindenképp kellemes. 

Egész nap tartja magát, nem folyik le, nem is rendeződik ráncokba, kényelmes viselet. Ez a termék is tartalmaz UV-szűrőt, így ideális választás kánikulában.
Egyetlen szépséghibája csupán a zárókupak, ezt nem sikerült tökéletesre megoldani, így otthonra kiváló, de a neszesszerünkbe inkább ne dobjuk bele.


Ár: 4990 Ft





AVON Personal Match Foundation – Almond


Túlzás lenne azt állítani, hogy a dizájntól összefut a szánkban a nyál, de a termék mentségére váljon, hogy praktikus kiszerelése miatt a legkisebb sminktáskában is kényelmesen elfér.


A lecsavarható kupak valószínűleg nem a legszerencsésebb megoldás, és az adagolásnál is óvatosnak kell lennünk, nehogy meglóduljon a tubus tartalma. 

Ez a folyékony alapozó elméletileg a bőrszínünkhöz igazodik, legalábbis a personal match technológia ezt lenne hivatott jelenteni.
Ezt nem tudtam egyértelműen megítélni (hiszen eleve a bőrszínemhez passzoló árnyalatot választottam), de az biztos, hogy könnyedén el tudtam kenni, alapos fedést biztosított, és egyenletessé tette az arcbőr felszínét.
Az illata nem túl kellemes, de nem is tolakodó.

Ár: 1299 Ft 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top