Életmód

Szempillaspirálokat teszteltünk

Vajon hihetünk a reklámoknak, amelyek extra dús, szupergöndör és ultrahosszú szempillákat vagy õrjítõen szexi tekintetet ígérnek? Akár hihetnénk is, de mi kíváncsiak voltunk, és inkább kipróbáltuk a szezon újdonságait.






L’Oréal Paris Telescopic szempillaspirál


Már a csomagolás is meglepő – a kecses, elvékonyodó formájú, távcsőre emlékeztető, aranyosan csillogó tubus nem egy szokványos darab. Amikor pedig lecsavarjuk a kupakot, újfent meglepődünk. A jól megszokott, sörtékkel borított kefe helyett egy eddig nem ismert, abszolút újdonságnak számító kefével találjuk szembe magunkat. Ez a szempillaspirál egy négyoldalú, precíziós-fésűs kefével rendelkezik, ami ügyesen szétválasztja a pillákat, így lehetővé teszi, hogy a legrövidebbeket is a tövektől egészen a végekig tökéletesen befesthessük.

Szín: black

Felvitel: Egyetlen lépésben vadítóan hosszú szempillákat varázsolhatunk magunknak – és mindezt egy röpke pillantás alatt.


Tartósság: Egész nap tartja magát, nem kezd leperegni, nem maszatolódik el.


Lemoshatóság: Sminklemosó kendővel könnyen és gyorsan eltávolítható.


Ár: 2999 Ft












Maybelline Intense XXL Extreme Black


Korábban komoly előítélettel viseltettem a kétfázisú szempillaspirálok iránt, így nem is fordult elő a repertoáromban, de jelentem, abszolút pozitívan csalódtam. A speciális fehér végű kefe extrém hosszúra, a fekete végű dússá varázsolja a szempillákat. Először a fehér alapréteget kell felkenni (szerencsére megkülönböztették a kupakok színét – első lépésként a fehéret kell lecsavarni), majd erre jön a fekete kupakos fekete festék. A vakító fehérség először kicsit riasztó, de aggodalmam hamar elpárolog – a fekete festék tökéletesen befedi a fehéret, nem kenődik, nem maszatolódik el, nem csomósodik.
Ami érdekes, hogy itt nem a lecsavarható kupak a kefe nyele, hanem maga a „tubus”, ezért elég óvatosnak kell lenni, amikor a szemzughoz próbálunk hozzáférni. A kelleténél picit talán rövidebb „nyél” ellenére is nagyon szépen lehet vele dolgozni – tökéletes mélyfekete, drámai tekintet a jutalmunk.


Szín: extreme black


Felvitel: Két lépésben szuperfekete, dús szempillákat varázsolhatunk magunknak.


Tartósság: Kitart egészen a nap végéig, nem maszatolódik el.


Lemoshatóság: Sminklemosó kendővel könnyen eltávolítható, nem kell órákig vacakolni vele.

Ár: 2799 Ft












Max Factor Masterpiece MAX


Az elegáns csomagolású, fekete-arany szempillaspirál selymesen sima és hihetetlenül dús szempillákat ígér. Nem csalódunk benne – a kefe formája valóban egyedi, és nagyon egyszerű vele dolgozni. Nem tapad rá festékcsomó, hanem szép egyenletesen oszlik el rajta a festék, így még a szemzugban is szépen átfesthetjük vele a pillákat. A mikrobarázdált sörtéknek köszönhetően nem kell attól félnünk, hogy kikenjük magunkat, vagy esetleg a szemünkbe  potyog a festék. Szépen kiemeli a tekintetet, látványosan dús hatást eredményez, miközben simák maradnak a szempillák.

Szín: black/brown

Felvitel: Az átlagosnál sokkal kisebb kefével tökéletesen végigfesthetjük a szempillákat a tövüktől a végükig – csomómentes fedést biztosít.

Tartósság: Egész nap tartós marad, nem kenődik el, nem pereg le.

Lemoshatóság: Én sminklemosó kendőt használok, azzal könnyedén eltávolítható.

Ár: 3390 Ft













Clinique Naturally Glossy Mascara



A természetesség híveinek, az érzékeny, allergiára hajlamos szeműeknek válhat kedvencévé a Clinique Naturally Glossy Mascara szempillaspirál.
A hagyományos egyenes formájú, kis sörtéjű kefe sűrűn szedett szálaira a festék finoman és egyenletesen tapad, a szempillákat pedig lazán, csomómentesen fedi, jótékonyan, de korántsem hivalkodóan dúsítva és enyhén hosszabbítva azokat.
Bár nem vízálló szempillaspirálról van szó, a legizzasztóbb sportoláskor fent felejtett festék nem mosódik el, ugyanezen jó tulajdonságából adódóan azonban szigorúan csak erősebb sminklemosóval távolítható el egészen a nap végén. A márkának megfelelően a festéket és a spirált egyszerű és praktikus, ezüstös burokba zárták.

Szín: 02 Jet brown

Felvitel: Csomómentes fedést biztosít.

Tartósság: Tartós hatás.

Lemoshatóság: Csak erősebb sminklemosóval távolítható el.











AVON Perfect Wear


Könnyű felvinni, nem csomósodik, és egyáltalán nem pereg, kenődik a nap folyamán. A kefe formáját tekintve: számomra ez a tökéletes forma, ám a tartóssággal mintha gondok lennének. Ahogy teltek a napok, egyre több szösz jelent meg a kefe fején, amiről először azt hittem, hogy a saját szempilláim beleragadva, majd megdöbbenve láttam, hogy – mint amikor a fogkefe kezd elhasználódni – bizony a kefe szálacskái engednek el, szöszösödnek.
Természetes hatást ad, mivel szépen, könnyedén felvihető, gyönyörűen fedi a szempillákat, melyek ettől hosszabbnak tűnnek.

Szín: brown/black

Lemoshatóság: A nap végén még egy érzékeny bőrre való, habkönnyű lemosótejjel is könnyedén eltávolítható.

Ár: 1499 Ft





 






Rimmel Magnif’Eyes


A keféje érdekes, ugyanis műanyag, de ez nem nehezíti a felvitelt, ami könnyű és praktikus. Felvitel közben nem maszatolódik, nem pereg. Egy napot simán kibír morzsolódás, kenődés nélkül. Nekem inkább „terítette” a pilláimat, mintsem hosszította volna, de nem tudom, mi volt a szándékolt hatás. Igazából magas minőségű termék, de nekem mégsem ő az igazi, nem elég karakteres a hatása. Persze ha épp nem akarjuk eljátszani a fatális dámát, tökéletes „alaphangot” biztosít.

Szín: black

Felvitel: Egyenletes fedés, praktikus felvitel.

Tartósság: Tartós.

Hatás: Katie Holmes.

Lemoshatóság: Lemosni könnyű, nem ébredünk másnap reggel fekete monoklikkal a szemünk alatt.

Ár: 1999 Ft






 






L’Oréal Volume Shocking


Igaz, ez a termék nem tartozik a 2007-es újdonságok közé, de nekem ő a nagy kedvenc. Amikor először kipróbáltam, nem igazán mertem kimenni az utcára, olyan drámaivá varázsolta a tekintetem, azt gondoltam, ez mégiscsak túlzás. De aztán annyira megkedveltem, hogy most nem lehet tökéletes a sminkem nélküle.
Kétfázisú egyed, először jön a fehér alapozás, aztán a kis műanyag kefével a szín felvitele. Az alapozó fehér komponens keféje hagyományosnak nevezhető, míg a fekete színhez tartozó kefe leginkább egy egyszerű fésűre hasonlít. Biztos szokása válogatja, de én ezzel a kefével tudom a legbiztosabban és leghatásosabban kipingálni a pilláimat. Lehet, hogy valaki megriad a két fázistól, és időhúzásnak véli, de szerintem nem bonyolult, és pláne megéri. A doboza ezért, hogy két komponenst kell hordoznia, egy kicsit vaskos, de ennyi belefér. Cserébe címlaplánytekintetünk lesz.

Szín: ultra black

Felvitel: Egyenletes, könnyű.

Tartósság: Egy nap simán kitart.

Hatás: Karády Katalin.

Lemoshatóság: Egyetlen pici gyengéje a lemosás, itt azért kell dolgozni, hogy mindent eltávolítsunk.

Ár: 3649 Ft












S-he Stylezone


Bevallom, már azon is ámuldoztam, amikor kiderült, hogy az igazi profik a szemhéjfesték alá spéci szemhéjalapozót kennek. Úgyhogy egy igazi ejhával köszöntöttem az új módit, a szempilla-kondicionálót és a hozzá tartozó szempillaspirált. A DM saját márkájának idei újdonsága, a barátságos árkategória profizmust ígér. Különös azonban maga a szertartás, hogy mielőtt elsötétülő pillákat varázsolunk magunknak, előbb lekezeljük valami ragasztószerű folyadékkal, ami ráadásul fehér kis rétegben fityeg a pillánkon. Ám a hatásnak kifejezetten jót tesz, hiszen valóban segít a pillák szétválasztásában, a fehér alapozó pedig erősíti a spirál fekete színezését.
Azért azt annyira ne higgyük, hogy az, aki szép, az reggel is szép… Vagy ha erre törekszünk, akkor ne felejtsük el letisztogatni a kondicionált pillákat, mert reggelre az összes cucc a szemünk alatt köt ki.

Szín: black is black

Felvitel: Megváltozott sminkelési szokások, több odafigyelés.

Tartósság: Esemény idején szupertartósságra számíthatsz.

Hatás: Rezgő pilla, ábrándos tekintet, korai Kiss Manyi.

Lemoshatóság: Nem szuperspeed akció, de rá kell szánni az időt.
 











ASTOR Lycra Extend


Elfogult vagyok az Astorral szemben. A hagyományosan jó minőségű márka újabb terméke csak erősítette elfogultságomat. A Lycra Extend szempillaspirál ősszel került az üzletekbe, szlogenjével drámai tekintetet ígér. És valóban, be is tartja! Nem kell megijedni a drámai jelzőtől! Képzeljünk el egy dívát, egy Igazi Nőt! Bársonyos pillantás, hosszú, húzott szempillák, csábító tekintet. Ahogy a nagykönyvben le van írva! Pontosan ezt a hatást lehet elérni a szempillaspirállal. Könnyű a kezelése, hiszen a dizájnerek gondoltak a krémes sminkelő ujjacskákra is, amikor a kefetartó kupakra kis, spirálisan futó rovátkát képzeltek. Megkönnyíti a reggeli rohanás feszültséggel terhelt perceit. A festék hosszan tartó élményt ad, kényelmesen eltávolítható, egyszerű és nagyszerű. 

Szín: Fekete, mi más?

Felvitel: Könnyen és hatékonyan felvihető.

Tartósság: Ami kell.

Hatás: Drámai, de nem úgy…

Lemoshatóság: Hagyja magát.











Manhattan Maximum Volume Mascara



A nem éppen szokványos kefével nem nagyon tudunk mit kezdeni. Egész fura, mert középen elvékonyodik, de a végén ismét kiszélesedik – megnehezítve ezzel a kényesebb rövid pillákhoz való eljutást. Vajon milyen gondolat vezérelhette a „kitalálókat”? A kefére bőven tapad a festék, muszáj a tubus szélén „lehúzni”, különben nem csak a szempillánkat mázoljuk ki vele. Mindent összevetve azért – főleg a színe miatt – szerethető darab.

Szín: night blue – diszkréten kék, nem hivalkodó

Felvitel: Nem igazán áll kézre, itt bizony ügyeskedni kell, hogy mindenhova jusson festék, illetve hogy sehova se jusson a kelleténél több.

Tartósság: Egész nap szépen fent marad, nem pereg.

Lemoshatóság: Nem kell vele közelharcot vívni, könnyen lemosható.


Ár: 1669 Ft






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top