Kiemelt cikkek

Akik számára meghalt a remény Magyarországon

„Itt élned, halnod kell” – írta Vörösmarty hazájáról a Szózatban, de 2019-ben már sokan nem osztják ezt a véleményt. A boldoguláshoz, a tisztes megélhetéshez gyakran nem vezet más út, mint a szülőföld elhagyása. Magyarország talán legnagyobb problémája az elvándorlás. Közhely, hogy Budapest után London a legnagyobb magyar város, a statisztikák ijesztők, és egyre ijesztőbbek. Az RTL Klub új műsora, az Isten veled, Magyarország! a számok mögött megbúvó emberi történeteket tárja fel.

Puskás Peti a hajával és zenekarával izgatja a népet

Egy szerethető, vagány srác volt a Megasztár alatt, ma viszont már az egyik legnépszerűbb hazai zenekar frontembere. Puskás Peti ráadásul a színháznak sem fordított hátat, több színdarabban is szerepel, és műsorvezetőként is számítanak rá az RTL-nél. Mondjuk két dolog nem változott az életében: a minimum „fura” jelzővel illethető frizurája és a retinaégető ingek imádata. Belemerültünk a Google algoritmusába, és megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben az X-Faktor mentorával kapcsolatban.

A férfi nem jár haza, a nő kihasználja őt – megérdemeljük egymást, ugyebár?

Egy csélcsap kalandort húsz éven át hűségben visszavárni, hinni, hogy egyszer boldogok leszünk, még mielőtt aszott szilvává fonnyad a testünk, ő pedig idősödő héroszként csak a tévé kapcsolóját tapogatja? Ebbe az élethelyzetbe nem tudtam magam beleélni, míg a Katona József Színház Ithaka-előadása föl nem vetette Odüsszeusz bolyongásai kapcsán, miért is nem találja egymást ma férfi és nő.