Kert 2013 alrovat

Mikor vessük? – nyomtatható vetésnapló

Nem tudod, hogy elültetheted-e még a babot, vagy mi az a növény, aminek a vetéséről még nem késtél le az elhúzódó rossz idő miatt? Segít a nyomtatható vetésnapló.

Idén tavasszal jól kitolt velünk az időjárás, de a virágok és a fák pár nap alatt hatalmas lendülettel kezdték el behozni a lemaradásukat. Sokan jártak úgy, hogy elnyúltak a fényhiány miatt a palántái, vagy elfagytak a már a földbe vetett magok, de nincs minden veszve. Szabadföldbe még most is vethetünk paprikát, uborkát, babot, céklát vagy cukkinit.

Ha mindig szeretnéd tudni, hogy az adott hónapban, hétben milyen növények vetése van soron, töltsd le a nyomtatható vetésnaplót!

Kattints a képre a letölthető vetésnaplóért!
Kattints a képre a letölthető vetésnaplóért!
A táblázat a Corvina kiadó gondozásában kiadott KertésznaplóMikor vessük? - nyomtatható vetésnapló
című könyvben
jelent meg.

A Corvina sikeres naplósorozatának új darabja ezúttal a kertészkedőknek kedveskedik. A Kertésznapló havi bontásban sorolja föl az aktuális kerti teendőket, külön-külön kitérve a zöldségfélékre, a gyümölcsfélékre, a dísznövényekre és a növényházra. Ki-ki rögzítheti benne időjárási megfigyeléseit, megvalósított munkáit és terményeredményeit.

A kötet végén szereplő táblázatok hasznos információkat tartalmaznak a növényszaporítás módjairól, a gyümölcsfélék szüretelésének idejéről, a zöldségfélék szabadföldi vetéséről, valamint az egyes növényfajták tulajdonságairól, igényeiről és felhasználásáról. A könyv szerzője Orlóci László, a Füvészkert igazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top