Kert 2013 alrovat

Íme a világ legdrágább gyümölcse

35 millióra becsülik a különleges körülmények között nevelkedett ananász értékét.



Elég borsos árat kérnének el azért a gyümölcssalátáért, amihez ezt a Cornwall botanikus kertjében nevelkedett ananászt használnák fel. A forintban számolva 35 milliós értékűre becsült déligyümölcs a világ legdrágább gyümölcse, írja a Huffington Post.



Az ananászt két éven keresztül nevelgették tradicionális viktoriánus kertészeti módszerek segítségével. Abban a korban még annyira különlegesnek számított ez a gyümölcs, hogy a tehetős családok is csak bérelték őket, és a vendégek orra elé tették ki a terítékre, hogy a gazdagságukat fitogtassák vele.

Fotó: Daily Mail
Fotó: Daily Mail

Az üvegházat akkoriban úgy fűtötték fel, hogy több tonna lótrágyát léptettek reakcióba szalmával és vizelettel. Ez nem hangzik csábítóan, de a kertészek mindenkit biztosítottak arról, hogy a gyümölcsök nem érintkeznek ezzel a furcsa koktéllal.  



Odaajándékozták a dolgozóknak

Mivel a gondozásuk rettentően idő- és munkaigényes, az itt növekvő ananászok darabja félmillió forintba kerülne. Ha viszont az első beérett gyümölcsöt egy jótékonysági aukción adnák el, akkor 35 milliót hozhatna, írják a botanikus kert oldalán. 

Mégsem használták ki ezt a pénzkereseti lehetőséget, ehelyett azok az alkalmazottak majszolhatták el a világ legdrágább gyümölcsét, akik a saját verítékükkel felnevelték. „Fantasztikusan édes volt, és kirobbanóan gyümölcsös az íze” – véleményezték a termést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top