Kert 2013 alrovat

Mi elkezdjük a tavaszt, itt a Nők Lapja Café Kert!

Ne hagyjuk, hogy az orvul visszatérő hideg letörjön minket, készüljünk együtt a tavaszra! Hasznos tippekkel és kreatív ötletekkel segítünk mostantól a Nők Lapja Café Kert oldalán abban, hogyan varázsoljatok békés oázist a kertbe vagy a teraszra.

Már hetek óta trilláznak és nyitnikékeznek a kertekben és a balkonok alatt a madarak, kezdenek rügyezni a fák, és nyílnak a tavalyról velünk maradt virágok. A tél még néhány napig fitogtatja erejét, de lassacskán végérvényesen kiszorítja a tavasz, így hamarosan egyre több időt tölthetünk a levegőn kertészkedéssel. Ehhez mi is szeretnénk segíteni hasznos tippekkel, tanácsokkal, kreatív ötletekkel a Nők Lapja Café március 25-én induló Kert oldalán.

Mi elkezdjük a tavaszt, itt a Nők Lapja Café Kert!

Segít Bálint gazda és a profi blogger

Felkértük a bámulatosan energikus Bálint gazdát, az ország legnépszerűbb kertészét, hogy fogja a kezünket, és minden héten foglalja össze, milyen aktuális teendők várnak ránk a kertben. Emellett napi tippekkel is motivál minket arra, hogy szebbé, zöldebbé, virágosabbá és környezetbarátabbá tegyük a kertünket annak az együttműködésnek köszönhetően, amit az idén indított Hobbikert.hu-val kezdtünk el.

Külön gondoltunk azokra a lelkes kertészekre, akiknek csak egy erkély áll a rendelkezésükre, mégis nagyobb mennyiségű saját paprikáról, paradicsomról álmodoznak, és maguk szeretnék megtermelni apró városi kertjükben a fűszernövényeiket. Nekik Domonyai András gasztrobotanikus, a többek között különleges és elfeledett zöldségekkel foglalkozó MonJardin! ötletgazdája és motorja mutatja meg, milyen fantasztikus dolgokat lehet véghezvinni néhány négyzetméteren.

Ötleteket adunk ahhoz is, hogyan csinosítsd az erkélyt és a kertet, megmutatjuk, hogyan készíthetsz függőágyat, élő képet pozsgás növényekből, kreatív virágtartókat, apró kerti tavat akár egy vödörben is, és miképp vezesd rá a gyerekeket a kertészkedésre.

Mi elkezdjük a tavaszt, itt a Nők Lapja Café Kert!

Piszkoljuk be a kezünket!

Emellett rengeteg nyálcsorgató és inspiráló képes válogatással készülünk, naponta vetünk rivaldafényt egy-egy virágra, fűszernövényre, de kedves állatos képekkel, videókkal is várunk benneteket, hogy együtt örüljünk a megállíthatatlanul közeledő tavasznak, és kihozzuk belőle a maximumot.

Gyertek, piszkoljuk be a kezünket, túrjunk együtt a földbe, és amikor visszaültök a géphez, olvassatok minket, kommenteljetek, vagy ha elakadtok, kérdezzétek a szakértőinket a Válaszkeresőn! Aki nagyon büszke a kertjére vagy az erkélyén virító virágokra és zöldekre, az küldjön róla fotót, és legszebbek bekerülhetnek a Nap képébe. Egyébként bármilyen kérdéssel, kéréssel, ötlettel, észrevétellel megkereshettek minket ezen a mailcímen.

Kegyes időjárást és jó kertészkedést kívánunk mindenkinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top