Napi tipp

Láttál már kockás liliomot? Most megnézheted!

A virágkoszorút öltött vadkörtefákkal egy időben emelik fel virágaikat a kockásliliomok a Beregi-síkon. Szervezett túra indul.

Újabb kirándulásra hívja a virágrajongókat és természetkedvelőket az E-misszió Egyesület. Ezúttal a védett kockás liliomot mutatják be az érdeklődőknek a Beregi-síkon, Márokpapi környékén.

Bókoló virágok, ligeterdők

Szent György havában, a virágkoszorút öltött vadkörtefákkal egy időben emelik fel virágaikat a kockás liliomok. A rózsaszín, sakktáblaszerűen foltos, bókoló virágok sok természetfotóst ihlettek meg. E szemet-lelket gyönyörködtető liliommal április során szakembereink vezetésével, lápréteket és ligeterdőket bebarangolva találkozhatnak a természetjáró túra résztvevői.

Fotó: greenprofit.hu
Fotó: greenprofit.hu

Az április 6-án tartott túravezetés teljesen ingyenes, viszont szervezett buszjáratot indítanak a kocsival nem rendelkezők számára Nyíregyházáról, ami már fizetős. A túra hossza megközelítőleg négy-öt kilométer, ami sétával, fényképezéssel és pihengetéssel együtt három-négy órát vesz igénybe.Ha kedvet kaptál, itt jelentkezhetsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top