Házikedvenc

Fotókhoz pózol a kíváncsi mókus

Különleges kapcsolatot alakított ki a háza környékén élő mókusokkal egy iskolai tanácsadóként dolgozó kanadai nő. Nancy Rose akkor kezdte el fotózni az állatokat, amikor meglátta az egyiket, ahogy egy tök tetején csücsül a kertjében.

Elkezdett apró díszletelemeket építeni a mókusoknak, és mogyorókat rejtett el bennük, hogy odacsalogassa őket. Épített nekik apró mosógépet, hangszereket, csónakot, varrt nekik kalapot, kabátot, majd türelmesen várta, hogy felbukkanjanak.

Kattints a képre a további mókusos fotókért!
Kattints a képre a további mókusos fotókért!

Az állatok egy idő után megtanulták, hogy kellemes meglepetésekre számíthatnak, ha alaposan szemügyre veszik a nekik kikészített tárgyakat, és egyre többet látogatták a kertet. “A véletlennek köszönhető, hogy elkezdtem mókusokat fotózni” – mondja az 58 éves Nancy, aki minden alkalommal legalább száz képet lő, mivel a kicsi állatok nagyon gyorsan mozognak, és később ezekből válogatja ki a legjobbat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top