Kerti dekor

Újrahasznosítás a köbön: virágtartó bébiételes üvegekből

Családi közösségépító programnak is ideális ennek a használt borosládákból és bébiételes üvegekből összeállítható virágtartónak az elkészítése. Bloggerünknél legalábbis igazi csapatmunkában készült a kerti dekoráció, a férjével kitalálták a dizájnt és a megvalósítást, a kisfiuk pedig végigkommentálta az egészet. Mutatjuk a lépéseket!

Itt a tavasz, sok helyen most van lomtalanítás, és az idő is ideális a kincskereséshez. Ha az ember lánya résen van, akkor kifoghat pár igazán szép ládát, aminek a léceiből remek virágtartót eszkábálhat. Bár tavaly ősz óta törvény tiltja az efféle turkálást, tapasztalataink szerint minden ugyanúgy zajlik, mint régen. Ha valakinek nincsen kedve ehhez, akkor bemegy egy borkereskedésbe, és kér szépen pár csinos boros ládát, amit léceire szedve szépen felhasznál. Vagy harmadik megoldásként: barkácsboltban vesz lécet.

Újrahasznosítás a köbön: virágtartó bébiételes üvegekből

A virágtartó ötlete már régen megfogant bennem, de a kivitelezés váratott magára. Jó, ha a DIY-blogger férje ért pár dologhoz, például a fához. Meg a rögzítéshez, meg a fúráshoz, meg mindenhez, úgy általában. Ez a virágtartó most igazi családi csapatmunka lett. Én kitaláltam, hogyan nézzen ki, a férjem kitalálta, hogyan valósítsuk meg, a kisfiam meg mindezt végigkommentálta.

Amire szükséged lesz hozzá:

–    4 kimosott és címkéitől megszabadított bébiételes üveg
–    falécek: az enyémek 34×17 cm (ez 2 db) és 34×10 cm (ez 3 db) méretűek, a vastagságuk kb. ½ cm
–    fafúró szár (4-es, 10-es), fémfúró szár (4-es)
–    facsavarok kb 20 db ( 3,5 x 15)
–    30 cm hosszú kenderkötél (végein szigetelőszalaggal eltekerve, hogy ne bomoljon fel)
–    csavarbehajtó gép
–    csőbilincs 4 db (amikor megveszed, vidd magaddal az üvegeket mintának, mert többféle méretű üveg van, és a szerelvényboltban sincsenek tisztában a bébiételes üvegek méreteivel)
–    ceruza, mérőszalag

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha tetszett, nézz még körül a Masni Dekoráció blogon, ahol sok-sok további kreatív ötletet találsz, megtudhatod például, hogyan lesz egy olcsó pohárból menő dizájnváza vagy a használt kávékapszulákból csini képkeret.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top