nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Kerti dekor
Újrahasznosítás a köbön: virágtartó bébiételes üvegekből

Újrahasznosítás a köbön: virágtartó bébiételes üvegekből

Családi közösségépító programnak is ideális ennek a használt borosládákból és bébiételes üvegekből összeállítható virágtartónak az elkészítése. Bloggerünknél legalábbis igazi csapatmunkában készült a kerti dekoráció, a férjével kitalálták a dizájnt és a megvalósítást, a kisfiuk pedig végigkommentálta az egészet. Mutatjuk a lépéseket!
f Ajánlom

Itt a tavasz, sok helyen most van lomtalanítás, és az idő is ideális a kincskereséshez. Ha az ember lánya résen van, akkor kifoghat pár igazán szép ládát, aminek a léceiből remek virágtartót eszkábálhat. Bár tavaly ősz óta törvény tiltja az efféle turkálást, tapasztalataink szerint minden ugyanúgy zajlik, mint régen. Ha valakinek nincsen kedve ehhez, akkor bemegy egy borkereskedésbe, és kér szépen pár csinos boros ládát, amit léceire szedve szépen felhasznál. Vagy harmadik megoldásként: barkácsboltban vesz lécet.

Újrahasznosítás a köbön: virágtartó bébiételes üvegekből

A virágtartó ötlete már régen megfogant bennem, de a kivitelezés váratott magára. Jó, ha a DIY-blogger férje ért pár dologhoz, például a fához. Meg a rögzítéshez, meg a fúráshoz, meg mindenhez, úgy általában. Ez a virágtartó most igazi családi csapatmunka lett. Én kitaláltam, hogyan nézzen ki, a férjem kitalálta, hogyan valósítsuk meg, a kisfiam meg mindezt végigkommentálta.

Amire szükséged lesz hozzá:

–    4 kimosott és címkéitől megszabadított bébiételes üveg
–    falécek: az enyémek 34×17 cm (ez 2 db) és 34×10 cm (ez 3 db) méretűek, a vastagságuk kb. ½ cm
–    fafúró szár (4-es, 10-es), fémfúró szár (4-es)
–    facsavarok kb 20 db ( 3,5 x 15)
–    30 cm hosszú kenderkötél (végein szigetelőszalaggal eltekerve, hogy ne bomoljon fel)
–    csavarbehajtó gép
–    csőbilincs 4 db (amikor megveszed, vidd magaddal az üvegeket mintának, mert többféle méretű üveg van, és a szerelvényboltban sincsenek tisztában a bébiételes üvegek méreteivel)
–    ceruza, mérőszalag

16 Fotó megtekintése

Csináld magad: virágtartó újrahasznosított elemekből

Ezekből készül a virágtartónk.
Még több +
Először elkészítjük a virágtartó alaplapját a lécekből Ehhez 3 lécet arccal lefelé helyezünk a munkalapra, és hátul, merőlegesen az előző lécekre elhelyezünk 1-1 kereszttartót. A kereszttartókat előfúrjuk 4-es fafúró szárral, hogy csavarozás közben ne repedjenek majd meg.
Még több +
Előfúrás után rácsavarozzuk a kereszttartókat az alaplap hátára. Ügyeljünk rá, hogy ne csavarjuk át az alaplap frontján a csavarokat!
Még több +
A kereszttartókat a széles lécekre 2x-2x, a keskeny lécre 1x-1x fúrjuk fel.
Még több +
Most jelöljük ki az akasztónak való két lyuk helyét: az alaplap elülső oldalának tetején mérjük ki a középpontot, majd a középpontból 4-4 centit mérjünk jobbra és balra.
Még több +
A 10-es fafúró szárral fúrjuk ki a kenderkötél akasztófül lyukait.
Még több +
Így, ni!
Még több +
Kössünk csomót a kenderkötél egyik végére, fűzzük át a kötelet az egyik lyukon úgy, hogy a csomó az elülső oldalon maradjon.
Még több +
Fűzzük át a másik lyukon is, és csomózzuk meg a kötél másik végét, szintén az első oldalon.
Még több +
Most helyezzük a csőbilincset egy lécre, ez lesz az alátétünk, és a csőbilincsnek a zárószerkezettel pont a szemközti, belső oldalára fúrjunk lyukat 4-es fémfúróval.
Még több +
Csavarozzuk fel a csőbilincseket tetszőleges helyre (érdemes a kereszttartó vonalába, hogy erősebben tartson) az alaplapra.
Még több +
Helyezzük be az üvegeket a csőbilincsekbe, és csavarhúzóval húzzuk meg a bilincset, hogy biztonságosan tartsa az üvegeket.
Még több +
Nem kell bikaerősre becsavarozni, nehogy elpattanjon az üveg. Készen is lennénk.
Még több +
Mehet szépen a falra!
Még több +
Az üvegekbe tehetünk vizet és virágzó ágakat, virágokat, vagy megtölthetjük földdel is, és akár ültethetünk bele cserepes növényt.
Még több +
Kültéren, beltéren, kertben vagy erkélyen egyaránt remekül mutat.
Még több +

 

Ha tetszett, nézz még körül a Masni Dekoráció blogon, ahol sok-sok további kreatív ötletet találsz, megtudhatod például, hogyan lesz egy olcsó pohárból menő dizájnváza vagy a használt kávékapszulákból csini képkeret.

 

Megosztás Facebookon