Kerti dekor

Csináld magad: epres gombok süthető gyurmából

Az epret mindenki szereti, és a gombokért is sokan tudunk rajongani, ezekből született meg a tökéletes kombináció, az epres gomb, amit könnyen elkészíthetünk süthető gyurmából. Még a gyerekek is besegíthetnek. A lépéseket a Kifli és Levendula blog szerzője, a <a href=“http://bloggerina.nlcafe.hu/item/toplist “ target="_blank">Caféblog tavalyi blogversenyének közönségdíjasa</a> mutatja meg.

Ha elveszett egy gombunk, és nem tudjuk pótolni, vagy ha egyszerűen csak feldobnánk a gyerekek ruháit néhány egyedi dísszel, a megoldás rendkívül egyszerű – hőre keményedő gyurmából igazán különleges gombokat lehet készíteni, bármilyen színben, tetszés szerinti díszítéssel.

Csináld magad: epres gombok süthető gyurmából

Most azt mutatjuk meg lépésről lépésre, hogyan készíthetünk édes, epres gombokat.

Ezekre lesz hozzá szükségünk:
• hőre keményedő (süthető) gyurma
• kisebb kés (nem recézett élű)
• fogpiszkáló
• sütőpapír

Megnézem
Összes kép (1)

Néhány tipp:

• Kizárólag nagyon jó minőségű süthető gyurmát használjunk – a kevésbé minőségi típusok sütés közben deformálódhatnak és színüket is elveszthetik.
• Ha kerek, “sima” gombokat készítünk, ne legyen túlságosan vékony a gyurmaalap, mert eltörhet: a legjobb, ha 3-4 milliméteres vastagságra hagyjuk.
• Ha bonyolultabb formájú gombot szeretnénk (például állatfigurát), érdemes inkább egy kör alakú gyurmaalapra tenni a figurát, így biztosan nem fognak a használat során letörni az esetlegesen kilógó részek.

Ha tetszett, nézz körül Évi blogján is, ahol sok-sok további kreatív ötletet találsz, például kiderül, hogyan lesz húsvéti csibe az evőkanálból, vagy csinos virágtartó a használhatatlanná vált sütőformából. Azt is érdemes meglesni, hogyan festenek Pom Pom és társai gyurmafiguraként, amik a szerző kisebbik gyerekének rendelésére készültek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top