Kerti dekor

Így hosszabbítsd meg egy csokor életét!

Több mint hét napig élvezhetjük a virágainkat, ha követjük ez a négy lépést.

Amíg a kertben nem igazán bontakozhatnak ki a virágok, és a tulipánokat elnyomta a hó, vágott virágokkal teremthetünk tavaszi hangulatot magunk körül. Ezeknek a legnagyobb hátránya, hogy gyorsan elvirágoznak és elfonnyadnak, de a Real Simple készített egy kis összeállítást arról, hogyan gyönyörködhetünk a virágainkban legalább egy hétig.

1-7. nap

Az első napokban tegyük a csokrot egy nagy vázába, cseréljük a vizet minden nap, és ilyenkor vágjunk le ferdén egy nagyjából egycentis darabot, hogy jobban fel tudják venni a vizet. Hosszabb életű lesz a csokor, ha nem tesszük radiátor vagy más hőforrás közelébe. Ha a harmadik napon pár virág már elhagyta magát, akkor szabadítsuk meg a csokrot tőlük, vágjuk le a fonnyadó leveleket, és tegyük át a csokrot egy kisebb vázába.

Így hosszabbítsd meg egy csokor életét!

Az ötödik napon újra  távolítsuk el a pusztuló részeket a virágról, vágjuk rövidre a szárát, és állítsuk őket egy alacsony, kerek vázába, amiben nagyszerűen mutatnak majd a teljesen kinyílt virágok. A hetedik napon ha már csak akár egy szép, ép virágunk is van, a fejét tegyük bele egy szép teáscsészébe, így az utolsó pillanatokat is kihasználhatjuk.

Só vagy cukor?

Természetesen más taktikák is léteznek, valaki sót tesz a vízbe, más cukrot, esetleg ecetet, de a virágvoltokban is lehet kapni külön erre való keverékeket. Nektek mi az, ami bevált? Írjátok meg a kommentekben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top