Kert és balkon

Variációk fűszerkertre – 6 tuti tároló

Van abban valami különleges, ha otthon nevelt fűszernövényekkel ízesítjük ételeinket. Más lesz az aromájuk, ráadásul üde, zöld szigetet alakíthatunk ki konyhánk kijelölt szegletében. Íme néhány ötlet, melyek közül választhatunk – ki-ki a stílusban hozzá illő megoldást.

Fűszereket, különösen a ritkaságokat megvásárolni nem olcsó mulatság. Tartani azonban nem kerül semmibe. Téved, aki azt gondolja, hogy ezek a zöld apróságok különleges törődést vagy drága kellékeket igényelnek. Elég egy kimustrált kávéfőző, egy tetszetős tál vagy akár egy saját kezűleg díszített cserép, és nemcsak friss zöldhöz jutunk, hanem parányi kertet is gondozhatunk konyhánk ablakában vagy egy világos szegletében.

1. Klasszikus

Kézzel festett kerámiák és képek adnak szép keretet az oregánónak, petrezselyemnek, rozmaringnak.

Fűszerkert az ablakban - 6 tuti tároló

 

2. Trendi

A sok apró fűszercsíra nem igényel földet. Ezeket kis vízzel lapostányéron, tálon is gondozhatjuk.

Fűszerkert az ablakban - 6 tuti tároló

 

3. Kérsz egy „zöldet”?

Amennyiben új termékek vették át megöregedett kávéfőzőnk helyét, ne dobjuk el a kiszolgált darabokat. Vicces és praktikus edény lehet belőlük fűszernövényeknek.

Fűszerkert az ablakban - 6 tuti tároló

 

4. Mediterrán hangulatban

Kedves és kézenfekvő megoldás, ha ilyen kosarakba helyezünk pár fűszernövénycserepet. A képek a különböző fajtákat illusztrálva, megnevezve díszítenek is. A kézzel festett csatos fedelű üvegek megőrzik a karakteres aromákat. 

Fűszerkert az ablakban - 6 tuti tároló

 

5. Egyszerűen

Modern formák jellemzik ezt a hármas tagolású fűszernövénytartót. Sima virágcserepet is használhatsz erre a célra – az egyszerű vonalvezetés modern otthonokban érvényesül igazán.

Fűszerkert az ablakban - 6 tuti tároló

 

6. Meggypiros

A kakasokkal ékesített két kis bádogvödröt egy fafülecske fogja össze, így nemcsak különleges és kedves, de könnyedén hordozható is. Rusztikus stílusú konyhák éke lehet.

Fűszerkert az ablakban - 6 tuti tároló

Forrás: www.otthon.hu »

Fűszer.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top