Kert és balkon

Ha kicsi a hely: függőleges kertek újrahasznosított alapanyagokból

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, egyre többet tartózkodunk a szabadban. Ha van kis balkonotok, van kis kertetek, és szeretnétek, hogy a szomszédok ne lássanak át hozzátok, vagy fűszernövényeket termesztenétek, ha a növényekkel a csúnya, unalmas falakat takarnátok el, vagy csak túl kevés a hely a növények számára, készítsetek függőleges kertecskét!

Legjobb akár otthon megtalálható anyagokból elkészíteni: raklapból, drótkosarakból, ereszcsatornából, PET-palackból, de az is jól mutat, ha a ház falához rögzített vashálóra aggatjátok a cserepeket. Nagyon ötletesnek találom a színes PVC-lefolyócsövekből és idomokból készült függőleges kertet. Az már egy igazi alkotás, ahogy tekereg a falon.

És mit szóltok az egymásra ültetett cserepekhez? Két változatára is hoztam példát, de arra is, hogyan készülhet tetszetős sövényfal apácarács és fólia segítségével a pozsgások számára.

És hogy milyen növénykéket neveljetek ezekben a kis kertekben? Legjobb, ha fűszereket ültettek, salátát, esetleg epret, kisebb virágzó növénykéket, pozsgásokat.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha tetszett az összeállítás, osszátok meg, hogy máshoz is eljuthasson!
Még több kerttel kapcsolatos cikket olvashattok a Detty Design caféblogos oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top