Kert és balkon

A kezdő kertészek 4 könnyen elkerülhető hibája

Hogy megúszd a kellemetlen meglepetéseket, íme a leggyakoribb palántanevelési hibák, amelyet azok szoktak elkövetni, akik először vágnak bele ebbe a gyönyörű folyamatba. Olvasd át, hogy te biztosan ne legyél köztük!

Az öntözés: sem sokat, sem keveset

Miután felsoroltuk az öt legfontosabb megszívlelni valót palántázáshoz, most lássuk, milyen csapdákat kerülhetünk el egy kis előrelátással. Ha például kókuszbél vagy kókuszrost az ültetőközegünk, megfelelően tudjuk szabályozni a nedvességtartalmat, főleg, ha alulról öntözünk. A kókuszrost annyi vizet vesz fel, amennyi szükséges, így a magok nem fognak elázni. Ne felejtsünk el hígított műtrágyát adagolni az első levelek megjelenésétől számított 72 órán belül.

Gyenge fényviszonyokra ne alapozzunk!

A délre néző ablakok ideálisak lehetnek a palántaneveléshez, feltéve, hogy a hely maga nem huzatos, és a természetes nappali fény több mint 12 órán keresztül biztosított. Ha más megoldás nincs, mesterséges fényforrással is rásegíthetünk a palánták növekedésére. Mindenképpen olvassuk el a fényforráshoz mellékelt használati utasítást, mivel gyakori hiba, hogy a fényforrást a növényektől túl messze helyezzük el.

És mi a helyzet a hőmérséklettel és a magok mennyiségével? Nézz utána a hobbikert.hu-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top