Kert és balkon

Feng shui az erkélyen

A tágabb környezetünket is töltsük meg pozitív energiával: most <a href="http://dettydesign.cafeblog.hu/" target="_blank">Oláh Detti, a Caféblog lakberendezéssel foglalkozó bloggere</a> ad tippeket a tavaszi megújuláshoz.

A természeti erők hatnak ránk. Ha tudjuk, ha nem, ha akarjuk, ha nem. Ha ez így van, miért ne befolyásoljuk környezetünket az igényeinknek megfelelően? A feng shui erre lehetőséget ad, hiszen ki ne akarna egészséget, jó hírnevet, gazdagságot magának?

Azt már nagyon sokan tudják, hogy lakást szoktak fengshuizni, és mivel a természet erői nemcsak ott, hanem tágabb környezetünkben is érvényesülnek, kertet, teraszt, erkélyt is lehet, sőt szükséges.
 
A terasz vagy erkély a ház meghosszabbítása, része, ezért a lakásban meghatározott életterületek a házon kívül folytatódnak. 8 életterület létezik, plusz a középpont. Most közülük négyre térek ki, és legközelebb a többivel folytatom. Részletesen leírom, hogy az egyes életterületekre eső terasz, erkély milyen színekkel, anyagokkal aktivizálható, erősíthető. Blogomban több feng shui témájú cikk is olvasható.
 

Karrier

Északi terület, víz elemű

Ha szeretnénk előmenetelünkön segíteni, érdemes odafigyelni erre a területre. Erősítésére alkalmazzunk az erkélyen fekete, kék, fehér, szürke, fémszíneket, üvegasztalt. Lehet itt kis szökőkút, csobogó, kicsike kerti tó. Állhat itt fémbútor, kovácsoltvas és fémtárgyak, pöttyös, hullámos vonalú székkárpitok. A növények lehetnek fehér, sárga, narancs, kék virágúak.

Feng shui az erkélyen

 

Tudás, önművelés

Északkeleti terület, föld elemű

Tudásunk elmélyítésére, erősítésére használjunk ezen a területen (teraszon és lakásban) sárga, narancssárga, barna, vörös, lila színeket. A bútorok legyenek alacsonyabb darabok, legyenek itt ládák, padok. A teraszbútorok anyaga lehet műanyag, lehet itt használni bőrt, szőrt. A textilek lehetnek virágosak, kockásak vagy vízszintes csíkozásúak. Jók itt a téglafalak, kőfalak. A növények porcelán-, kerámia-, műanyag kaspóban lehetnek vörös, lila, sárga, narancs virágúak.

Feng shui az erkélyen

 

Család, egészség

Keleti terület, fa elemű

Ha gond van a családi összetartással vagy az egészséggel, ezt a területet kell erősíteni. Aktivizálására ezen a területen a zöld, a kék és a fekete színek alkalmasak. Állhatnak itt fa- és nádbútorok, üvegasztal, kosarak, gyertyatartók, fatárgyak, bambusznövény és tárgyak. Lehet itt kicsike szökőkút, csobogó, kis tó. A textilek függőleges csíkozásúak legyenek. Állhatnak itt magas törzsű növények is, kék és fehér virágzattal.

Feng shui az erkélyen

 

Gazdagság, siker

Délkeleti terület, fa elemű

Anyagi jólétünk érdekében a teraszt alakítsuk a család és egészség területnek megfelelően.

A fotók forrása: Beneath the Elm Tree, Trendirs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top