nlc.hu
Kert

A virág a hosszú élet titka

Ha tovább akarsz élni, vedd körül magad növényekkel!

Nem véletlenül érezzük jól magunkat a természetben, vagy csak simán néhány terebélyes szobanövény társaságában: a növények tényleg képesek meghosszabbítani az életünket!

Van egy jó hírünk: mindegy, hogy hatalmas, gyümölcsfákkal és virágokkal teleültetett kerted, néhány mutatós szobanövényed vagy esetleg szimplán néhány konyhai fűszernövényed van, mindenképpen részesülsz a körülötted élő növények áldásos hatásaiból!

A Harvard School of Public Health nemrégiben publikált tanulmánya arról számolt be, hogy a növények közelsége 12%-kal növelte a kísérletben vizsgált nők (igen, csak nők, bocsi) várható élettartamát.

Ha tovább akarsz élni, vedd körül magad növényekkel

Az ok a növények hatására általánosan javuló közérzetben rejlik: a növények mellett (a kertben ücsörögve vagy a fikusz mellett kuporogva a nappaliban) jobb a mentális állapotunk, kisebb esélyünk van a depresszióra, ráadásul a növények tisztító hatása miatt kevésbé vagyunk kitévé a légszennyezésnek.  

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top