nlc.hu
Kert

Kertészkedés kezdőknek

5 kertészkedési tipp kezdőknek

Szeretnél vadul burjánzó kertet, de fogalmad sincs, hogy állj neki? Kisegítünk néhány tippel!

Ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy saját kiskertet gondozhatunk, tényleg érdemes kihasználni a lehetőséget. A kertészkedésben különben is sok örömünket lelhetjük majd, az pedig ne tartson vissza, hogy egyáltalán nem értünk a dologhoz – sosem késő megtanulni!

1. Teszteld a földet!

Mielőtt még nekiállnál magokat szórni és hagymákat dugdosni, érdemes lehet megvizsgálni a talaj minőségét. Ehhez lehet profik segítségét kérni, vagy használhatsz házi ellenőrzőkészletet is – így kiderítheted, milyen pH-értékű és mennyire gazdag tápanyagokban a földed.

2. Kezdj zöldségekkel!

Totál kezdőknek érdemes valami egyszerű, gyors sikert hozó projekttel próbálkozniuk, erre pedig tökéletesen alkalmasak a zöldségek. Hamar kinőnek, így nem kell hónapokat várnunk, hogy kiderüljön, ha elfuseráltuk az egészet. A kezdeti sikertől pedig csak még lelkesebbek leszünk!

3. Legyen terved!

A kertészkedésnél nagyon fontos, hogy tudjuk, hova mit akarunk ültetni. Készítsünk rajzot arról, hogy a kert melyik részeire akarjuk az egyes növényeket, így biztosan nem fognak összecsúszni veteményeseink, virágágyásaink. Arra is figyeljünk, hogy a magasabb növények eltakarhatják a napot a kisebbek elől, szóval mindenképp megfontoltan ültessünk!

5 kertészkedési tipp kezdőknek

4. Óvatosan locsolj!

Először is ellenőrizzük, mennyi vízre van szüksége az egyes növényeknek, aztán igyekezzünk tartani magunkat az előírt mennyiséghez! A locsolás legyen rendszeres, és lehetőleg történjen azonos időben – a növényeknek is fontos az állandóság!

5. Ne add fel!

A kertészkedéshez rengeteg türelem kell, szóval ne adjuk fel, ha nem akarnak kinőni a növényeink. Türelmetlenségünkben ráadásul hajlamosak lehetünk túllocsolással siettetni a őket – ezt mindenképpen kerüljük el.

Forrás: RealSimple

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top