Kert

5 kertészkedési tipp kezdőknek

2017. Július 05.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Szeretnél vadul burjánzó kertet, de fogalmad sincs, hogy állj neki? Kisegítünk néhány tippel!

Ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy saját kiskertet gondozhatunk, tényleg érdemes kihasználni a lehetőséget. A kertészkedésben különben is sok örömünket lelhetjük majd, az pedig ne tartson vissza, hogy egyáltalán nem értünk a dologhoz – sosem késő megtanulni!

1. Teszteld a földet!

Mielőtt még nekiállnál magokat szórni és hagymákat dugdosni, érdemes lehet megvizsgálni a talaj minőségét. Ehhez lehet profik segítségét kérni, vagy használhatsz házi ellenőrzőkészletet is – így kiderítheted, milyen pH-értékű és mennyire gazdag tápanyagokban a földed.

2. Kezdj zöldségekkel!

Totál kezdőknek érdemes valami egyszerű, gyors sikert hozó projekttel próbálkozniuk, erre pedig tökéletesen alkalmasak a zöldségek. Hamar kinőnek, így nem kell hónapokat várnunk, hogy kiderüljön, ha elfuseráltuk az egészet. A kezdeti sikertől pedig csak még lelkesebbek leszünk!

3. Legyen terved!

A kertészkedésnél nagyon fontos, hogy tudjuk, hova mit akarunk ültetni. Készítsünk rajzot arról, hogy a kert melyik részeire akarjuk az egyes növényeket, így biztosan nem fognak összecsúszni veteményeseink, virágágyásaink. Arra is figyeljünk, hogy a magasabb növények eltakarhatják a napot a kisebbek elől, szóval mindenképp megfontoltan ültessünk!

4. Óvatosan locsolj!

Először is ellenőrizzük, mennyi vízre van szüksége az egyes növényeknek, aztán igyekezzünk tartani magunkat az előírt mennyiséghez! A locsolás legyen rendszeres, és lehetőleg történjen azonos időben – a növényeknek is fontos az állandóság!

5. Ne add fel!

A kertészkedéshez rengeteg türelem kell, szóval ne adjuk fel, ha nem akarnak kinőni a növényeink. Türelmetlenségünkben ráadásul hajlamosak lehetünk túllocsolással siettetni a őket – ezt mindenképpen kerüljük el.

Forrás: RealSimple