Izzadásgátlás

Izzasztó kérdések

Sorsdöntő pillanatokban gyakran felszökik az ember pulzusa, és felfokozott érzelmi állapotában verejtékezni kezd. Az izzadó tenyér nem a legjobb ajánlólevél az állásinterjún, ám szerencsére több módja is van annak, hogy ezt elkerüljük.

Egy leendő munkaadóval tárgyalni bizony kimerítő és idegfeszítő időtöltés. Ez a stressz hatással van szervezetünkre, amely több módon, például intenzív verejtékezéssel is reagálhat. Az ilyen, pszichés terhelésből fakadó izzadás hideg, és főként a tenyéren, talpon jelentkezik, ellentétben a fizikai igénybevételből származó verejtékezéssel, ám hatása ugyanolyan kellemetlen. A bőr nyirkossá, csillogóvá válik, a ruházaton foltok jelenhetnek meg és tenyerünkről szó szerint csöpög a víz. Ezek a jelenségek további kényelmetlen, feszült érzést keltenek bennünk, így belekerülünk egy olyan spirálba, aminek eredményeképpen zavartnak és bizonytalannak tűnünk a munkainterjún. Ezeket a helyzeteket két irányból lehet kezelni: egyrészt pszichológiai alapon, másrészt olyan készítmények alkalmazásával, amik meggátolják a bőr verejtékkiválasztását. Mindkét módszert érdemes bevetni a siker érdekében.

Izzasztó kérdések

 

A pszichés felkészülés lényege, hogy olyan önbizalomra tegyünk szert, amelyre alapozva nem lehet minket zavarba hozni az állásinterjún. Az önbizalom mindenekelőtt biztos tudásra és felkészültségre alapul, arra a tudatra, hogy biztosak vagyunk saját ismereteinkben, képességünkben. Azonban vannak olyan lelki alkatú emberek, akiknél még így is előfordulhat, hogy feszültté válnak és izgulni kezdenek. Számukra jelenthetnek megoldást a különféle nyugtató hatású gyakorlatok, a meditáció, a jóga, az agykontroll, aminek gyakorlását már jóval az állásinterjú előtt el kell kezdeni, ugyanis ezekben a tevékenységekben is rutint és tapasztalatot kell szerezni. Több hét vagy hónap is szükséges lehet, hogy olyan szintjére jussunk az önkontrollnak ezen gyakorlatok által, ami már hatásos.

Izzasztó kérdések

 

A kiegyensúlyozott lelkiállapot tehát elengedhetetlen, ám ha mégis kizökkentenének minket ebből az interjún, második védelmi vonalként még mindig kéznél vannak az izzadásgátló szerek. Javasolt, hogy ezekkel kenjük be tenyerünket, talpunkat és a hónaljat, így el tudjuk rejteni a vizsgáztató kutató szemei előtt feszültségünk jeleit, és magunk is magabiztosabbá válunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top