Húsvét (archiv)

Aszpikos húsvéti sonka-terrin

Hozzávalók: 1 kg füstölt tarja, 5 tojás, 1 piros kaliforniai paprika, 2,5 dl tejszínes torma, 5 dkg zselatin, olívaolaj, 2 cs. petrezselyem.





További húsvéti receptek:

• Édes túró »
• Marinált buggyantott tojás » 
• A tavasz első salátája »
• Sonkával göngyölt mozzarellás karalábé »
• Töltött karalábé, ahogy én szeretem » 
A füstölt tarját megfőzzük, és miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. A tojásokat szintén megfőzzük sós vízben, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. 1 liter vízből vagy – ha nem túl zavaros – a sonka főzőlevéből és a zselatinporból aszpikot főzünk. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és kevés olajban megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Miután az előkészületekkel



megvagyunk, őzgerincformában összeállítjuk a terrint. A forma alját kirakjuk tarjaszeletekkel. A tormát összekeverjük 1 dl aszpikkal, és elkenjük a tarján. Ezután újabb tarjaszeletek következnek, amire ráfektetjük a főtt tojásokat és a sültpaprika-szeleteket. Az egészet kiöntjük aszpikkal, pár percig dermesztjük, megszórjuk a petrezselyemmel, majd a maradék, aszpikba mártott sonkaszeletekkel az egészet befedjük. Fóliával letakarjuk, és minimum 4-5 órán át a hűtőben dermesztjük. Hidegen felszeletelve kínáljuk a locsolóknak. Ehhez már nem kell sem főtt tojást, sem tormát adnunk, mert minden falatba jut mindkettőből egyaránt.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top