Húsvét 2011

Itt ünnepeld a húsvétot!

Csak azért is Húsvét lesz a hétvégén: vidám programokat válogattunk Nektek az ünnepekre!

Itt ünnepeld a Húsvétot!Budavári Húsvéti Sokadalom

Budapesten ez lesz a nagy húsvéti ünneplés: kirakodóvásárral, játszóházakkal, népzenével és persze sonkával a várban. Már Nagyszombaton kezdődik az ünneplés gólyalábas utcaszínházzal Tárkány Művekkel és prímás találkozóval. Rügyfakasztó vasárnap pásztortalálkozó, este Balkán Fanatic koncerttel. Közben pedig a gyerekek beülhetnek a kosaras körhintába, fabrikálhatnak a Kézműves Udvarban és eltévedhetnek a meselabirintusban.

Hol? Budapest
Mikor? március 30. -április 1.
Mennyi? 1500-2500 forint

Itt ünnepeld a Húsvétot!Hollókői Húsvéti Fesztivál

Annyira egyértelmű és klasszikus program a hollókői húsvét, mégis ideírjuk. „Nő nem marad szárazon” – hirdeti a szlogen, és tényleg érdemes váltószoknyát vinni, mert a világörökségi faluban nem kímélik Húsvét hétfőn a szebbik nemet. Nagyszombaton lesz eszem-iszom palóc módra, sok szoknyás lányok és nénik. Ha szeretnéd megmutatni, hogyan ünnepelték régen a Húsvétot, vidd el a gyerekeket. De ha csak kiszakadnál a városból, trombitáljuk össze a barátokat, és vállaljuk be, hogy pörge bajuszos legények tele vödör vízzel nyakon öntsenek. Utána jöhet a pálinka és a piros tojás!

Hol? Hollókő
Mikor? március 29.- április 1.
Mennyi? 1500-2500 forint

Itt ünnepeld a Húsvétot!Húsvét az Állatkertben

Nem kell kis nyuszikát vennünk a csemeténknek Húsvétra,  elég ha kivisszük a fővárosi állatkertbe, ott örülhet neki, megsimogathatja, és örömmel és nyuszi nélkül térhetünk haza. Tódor és felesége népi játékokkal, feladványokkal várja az aprónépet. A táncoslábúak új lépéseket tanulhatnak, sőt ki lehet próbálni népi hangszereket.  Színes tojás görgetés és sok-sok játék a Húsvét jegyében. És persze minden lesz, ami egyébként is szokott lenni az állatkertben. Nem is beszélve a legújabb sztárról, a már egy hónapos kis elefántról.

Hol? Budapest
Mikor? március 31.- április 1.
Mennyi? 1400-2700 forint

Itt ünnepeld a Húsvétot!15. Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója


Rémisztően hangzik a húsvéti fesztivál neve, de semmiképpen sem madarakat főznek. Hanem a
krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, finom túróval ízesített étel lesz a fő szereplője a szatmárcsekei fesztiválnak. Húsvéti nyúl fogó versennyel indul a fesztivál, ezt igazából csak sejtjük, mit jelent. Aztán kezdődik a főzőverseny, ahol főzik a „cinkéket”. A kemencében pedig sül a kalács, és a friss kenyér. Aki pedig estére is marad, körbe táncolhatja az örömtüzet.

Hol? Szatmárcseke
Mikor? március 30. -április 1.
Mennyi? nincs belépő

Itt ünnepeld a Húsvétot!Tavaszköszöntő Fesztivál

Ha egy kicsit máshogy akarod a Húsvétot tölteni, és nem feltétlenül hímes tojás fronton képzeled a hosszú hétvégédet, akkor menj a Kazinczy utcába, ami egész más képet mutat majd, mint az esti romkocsmás hangulat. A híres utcában minden helyi „intézmény” hozzátesz valamit vasárnap. Lezárják az utcát, így lehet rosszalkodni autómentesen. A gyerekek játszhatnak, és lesz kerékpáros kisokos is. Közösségi vásárfiát lehet szerezni az Ellátóban. A koncertek is az utcára költöznek, este nyolcig szabad a Kazinczy utca. A Szimplában közösen főznek, és nem marad el a szokásos piac sem.

Hol? Budapest
Mikor? március 31.
Mennyi? ingyenes

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top