Húsvét 2011

Chilis, gyömbéres bárányborda

Újragondolt húsvéti fogásaink közül ezúttal Wossala Rozina receptjét ismerhetitek meg. Pont olyan, mint a megalkotója: kicsit csípős, kicsit kacér, és igazán nem hétköznapi.
Chilis, gyömbéres báránybordaMég több bárányra vágysz? A Sülvefővén biztosan találsz kedvedre valót!

Unjátok már a sonkát és a főtt tojást? Szeretnétek őket kissé felturbózva elkészíteni? A hagyományos húsvéti menü is lehet más egy kis fantáziával. A Sülvefőve sztárséfjei megosztották velünk az ötleteiket és a receptjeiket. Íme, Rozina pikáns húsvéti receptje.

Bárányborda kicsit másképp
Hozzávalók: 1 nagyobb bárányborda, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál chilipor, 1/2 kávéskanál tört koriandermag, 1/2 kávéskanál gyömbérpor, 1/4 kávéskanál fekete bors, 3 kanál olívaolaj, 2 kanál darabolt rozmaring, 4 gerezd fokhagyma durvára vágva

Előmelegítem a sütőt a maximumra. Összekeverem a sót, a koriandert, a gyömbért, a borsot és a chilit. 30 másodpercig közepes lángon pirítom őket egy teflonserpenyőben. Az olívaolajjal bekenem a bordát, majd a fűszerekkel jól bedörzsölöm, kb. 20 percet hagyom pihenni. A bordának minden oldalát megkérgesítem közepes lángon, ez kb. 3 perc oldalanként. Ezután a sütőbe helyezem 15 percre. Miután kivettem, hagyom pihenni 10 percet. Tálalás előtt még visszateszem a sütőbe 2-3 percre. Burgonyapürével kitűnő!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top