Húsvét

Mákos-mandulás húsvéti süti

Ha a kalács unalmas, süsd meg ezt az édes kenyeret húsvétra!

Délutáni desszertnek vagy hedonista reggelinek egyaránt kiváló ez a mákos-mandulás édes kenyér, a húsvéthoz is tökéletesen passzol. A receptje pedig végtelenül egyszerű, már mutatjuk is!

Hozzávalók:

  • másfél csésze liszt
  • fél tk. sütőpor
  • fél tk. só
  • fél csésze vaj
  • 1 csésze cukor
  • 3 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. mandula kivonat
  • fél csésze tej
  • 2 ek. mák

Elkészítés:

  1. 160 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kivajazott gyümölcskenyér formát.
  2. 1-2 perc alatt verd habosra a vajat és a cukrot. Egyesével add hozzá a tojásokat is, majd a vanília és a mandula kivonatot.
  3. Alacsonyabb fokozatú keverés mellett adagold hozzá a lisztet és a tejet. Végül keverd bele a mákot.
  4. 45-55 percig süsd, amíg egy fogpiszkáló simán jön ki a közepéből.

countryliving

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top