nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Húsvét
Tökéletes húsvéti desszert: ananászos répatorta

Tökéletes húsvéti desszert: ananászos répatorta

Néha a dolgok pont azok, aminek látszanak: ez a répa alakú süti például répatorta.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A gyümölcsöket és a zöldségeket is egy tortában élvezheted, ha megsütöd ezt a szuper ananászos répatortát! Hogy a húsvéti nyuszinak is elnyerje a tetszését, dekoráld répa formájúra!

Hozzávalók:

  • 3 csésze reszelt répa
  • 2 csésze liszt
  • 2 csésze cukor
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • fél tk. só
  • 1 tk. fahéj
  • 4 tojás
  • fél csésze növényi olaj
  • másfél tk. vanília kivonat
  • 1 konzerv ananász
  • 3/4 csésze tört pekándió
  • 1 doboz krémsajt
  • fél kocka vaj
  • 3 és fél csésze porcukor
  • narancs és zöld színű cukormáz

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Keverd össze a répát, a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a vaníliát. Add hozzá a tojást, az olajat, a feldarabolt ananászt és a pekándiót. Alaposan keverd össze, majd öntsd egy kibélelt tepsibe és 35-40 percig süsd.
  2. Robotgéppel keverd össze a krémsajtot és a vajat. Ha összeállt, add hozzá a cukrot is. 
  3. A kihűlt sütit vágd háromszögekre, és kend be egyenletesen a krémmel. Végül díszítsd répa formájúra a színes cukormázakkal.

justataste

Megosztás Facebookon