Húsvét

Sajttortás krémmel töltött csokitojás – mennyei desszert

Ilyen isteni csokitojást még nem kóstoltál!

Szeretnéd egy eredeti desszerttel meglepni a vendégeket és a gyerekeket húsvétkor? Akkor bontsd ki még előttük a csokitojásokat, és készíts belőlük jópofa, mennyei desszertet!

Hozzávalók:

  • 6-8 db csokitojás
  • 150 g krémsajt
  • 30 g porcukor
  • fél tk. citromlé
  • fél tk. vaníliakivonat
  • 125 ml tejszín
  • 2 tk. mangó- vagy narancslé
  • 1 ek. baracklekvár
  • 15 g vaj

Elkészítés:

  1. Óvatosan törd meg a tojások tetejét, hogy meg tudd tölteni a belsejüket.
  2. 3-4 perc alatt robotgéppel verd habosra a krémsajtot, a porcukrot, a citromlével és a vaníliával. Tedd kicsit félre a krémet, hogy dermedjen, majd töltsd a csokitojásokba. 30 percre tedd őket a hűtőbe.
  3. Addig készítsd el a „tojássárgáját”: egy kis lábosban melegítsd össze a mangólevet, a lekvárt és a vajat. Ha már egészen sima az állaga, vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Tegyél egy kiskanálnyit a tojások közepére, majd újabb 30 percre tedd őket a hűtőbe. Tálalás előtt 10 perccel vedd ki a hűtőből.

raspberricupcakes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top