Húsvét

Ezek a legjobb húsvéti vásárok Bécsben

Több vásárral is várja Bécs a tavaszi és húsvéti hangulatra vágyókat.

Több helyen várják a húsvéti vásárok szerelmeseit Bécsben

A legnagyobb vásár idén az Ostermarkt Am Hof, ahol főként kézműves termékeket – kézzel készített szappanokat, illatos gyertyákat, levendulás dolgokat, kerámiafigurákat, húsvéti dekorációt – kínálnak a csaknem nyolcvan standnál.

Tojáshéj ülőkék és gigantikus hímes tojások várják azokat, akik a schönbrunni kastély előtt megrendezett vásárt választják.

Európa legnagyobb tojáshegye tornyosodik az Altwiener Ostermarkton, a Freyungon, amelyet idén 30. alkalommal rendeznek meg. A negyvenezer, legkülönbözőbb stílusban kidíszített tojáson kívül kézműves termékek, gazdag gyerekprogram és szezonális finomságok várják az ide látogatókat.

A Palais Harrach előtt található Bécs egyetlen bió húsvéti vására, az Ostermarkt der Biobauern auf der Freyung. Itt biogazdálkodásból származó zöldségek, gyümölcsök és belőlük készült termékek közül válogathatnak a környezettudatos vásárlók.

Inkább a helyieknek szól az Ostermarkt am Franz Jonas Platz. A Floridsdorfi pályaudvarnál felállított vásár 2019. április 21-ig tart nyitva, a kínálatot főként hímes tojások, kézműves termékek és szezonális finomságok alkotják.

husvet, vasar

Fotó: Húsvéti vásár a schönbrunni kastély előtt © www.ostermarkt.co.at / FOTOFALLY

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top