Húsvét

Légy felelősségteljes, mondj nemet a nyuszivásárlásra!

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Te ne állj be a sorba!

Seres Zoltánnak, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy a húsvétra összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször puszta teherré válnak.

A szülők sajnos nem gondolják végig, hogy az élő állat gondozása felelősségteljes, éveken át tartó munka, nem csupán pár napig tart. Ezenfelül  gondot okozhat a családnak az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet és a rendszeresen keletkező ürülék (és bűz) is. Az élő állat szőrére vagy tollára ezeken felül egyre többen allergiásak is.

FONTOS! Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai az elmúlt évek folyamán az állatoktól megszabadulás kapcsán durva / extrém esetekkel is találkoztak. Amellett hogy a megunt kisállatokat dobozba zárva az út szélére dobják ki, a díszhalaktól toalettbe hajítással, madaraktól kalitkából kieresztéssel próbálnak megszabadulni. Egy etetéshez szokott háziállat ember nélkül életképtelen, ha utcára dobják, azzal a sorsa végérvényesen megpecsételődik. Ezenfelül a megunt házi kedvencet kidobni Magyarországon bűncselekmény, a 2004. évi X. törvény kimondja, hogy ezért letöltendő börtön is kapható.

Idén mondj nemet az élő állatra, legyen a jelszó a NyusziSTOP!

nyuszi, vasarlas

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top