Húsvét

A tökéletes húsvéti vendégváró süti: répatorta cupcake

Ha a répatortát szeretitek, akkor ezt a kis egyszemélyes cupcake-et is érdemes kipróbálni. Szép is, finom is, ott a helye a vendégváró asztalon!

Pár éve, mióta felfedeztük, milyen fantasztikusan finomak a répatorták, nem telik el úgy húsvét, hogy ne készülne egy adag répatorta vagy répatorta cupcake. Idén is készülünk, mert már a locsolók is számítanak rá. 

repatorta cupcake husvet recept

Húsvéti répatorta cupcake (Fotó: Thinkstock)

A tésztához: 
5 dkg olvasztott vaj
90 ml étolaj
2 db tojás
15 dkg cukor
1 teáskanál citromlé
12,5 dkg liszt
1 bő teáskanál sütőpor
egy csipet só
15 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg dió

A krémhez:
20 dkg natúr krémsajt
7 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
1 narancs lereszelt héja

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítjük a muffinsütő formát. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, az olajat és a citromlevet. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a répát és a durvára vágott diót, és összekeverjük. A muffinformába adagoljuk, és kb. 25 perc alatt készre sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.

A krémhez a vajat és a krémsajtot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a narancs reszelt héját, és összekeverjük. Habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk, és diómorzsával megszórva tálaljuk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top