Húsvét

3 szuper húsvéti program 2017-ben

A húsvét nemcsak arra kiválóan alkalmas, hogy együtt legyen a család, de arra is, hogy valami tartalmas programmal töltsük el együtt az ünnepet. A húsvéti program lehet egy közös kirándulás vagy egy hagyományőrző fesztivál.

Szinte az ország összes településén fantasztikus húsvéti programokkal készülnek 2017-ben is. A kisebb vidéki településeken a hagyományőrző közös tojásfestés, locsolkodás biztosan nem marad el, de a nagyvárosokban is lesz bőven alkalom, megmutatni a fiataloknak, milyen is volt a húsvét dédanyáink idejében.

Egyszer az életben… – fantasztikus húsvéti programok Hollókőn

Egyszer az életben mindenkinek el kellene mennie Hollókőre, ahol a húsvéti programok keretein belül megelevenednek a magyar hagyományok, népszokások. Itt április 15–17-e között várják az érdeklődőket az Ófaluban. A világörökség részét képező élő kis faluban idén húsvétkor megtudhatjuk, mi az a kereplőzés, részt vehetünk a nagyszombati szentmisén. Húsvétvasárnap pedig néptáncegyüttesek, népzenészek és mesemondók szórakoztatják a húsvétolókat. Vasárnap reggel húsvéti szentmisén és a feltámadási körmeneten lehet részt venni, majd délután további zenés mulatságokkal, mesejátékkal és táncházzal folytatódik a program. Húsvéthétfőn pedig a várva várt locsolkodásra is sor kerül, a nagy érdeklődésre való tekintettel a délelőtt folyamán három időpontban is. Bővebb információ: www.holloko.hu

3 szuper húsvéti program 2017-ben

Minden a nyuszi körül forog Siófokon a húsvéti programokon

A Nyuladalom, azaz a siófoki húsvéti program már április 14-én elkezdődött, és tart egészen húsvéthétfő délutánjáig. Ami biztosan lesz idén is: népi és logikai fajátékok, főzőverseny, tojásfestés, nyuszisimogatás, tojásfa, kézműves- és gasztronómiai vásár, őstermelők, fantasztikus gyerekprogramok, a felnőtteknek pedig koncertek esténként. Aki pedig a húsvéti programok között szeretné ledolgozni a reggeli sonkát, vegyen részt a II. Siófoki Nyúlfutamon húsvétvasárnap. A 3 km-es távot akár futva, kerékpározva vagy görkorizva is megtehetjük. Bővebb információ: itt

3 szuper húsvéti program 2017-ben

Húsvéti program az ásványok szerelmeseinek

Aki az aktív pihenést választja a húsvéti programok közül, ráadásul még ásványgyűjtő is, annak április 16-án a Mátrában a helye. Egészen pontosan Mátraszentimrén, a Bagolyirtáson, hiszen innen indul 10 órakor az ásványgyűjtő túra. A Mátra tetején a friss levegő és a gyönyörű kilátás mellett, lehetőség nyílik különleges kvarcásványok begyűjtésére is. Annak sem kell aggódnia, aki nem tud otthonról felszerelést hozni magával (kalapács, véső, ásó), a helyszínen ugyanis, előzetes egyeztetés alapján, bérelhető.
Bővebb információ: itt

3 szuper húsvéti program 2017-ben

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top