Húsvét

Hagyományos és nyuszis – Húsvéti programok, 2017

Szerencsére évről évre egyre több húsvéti programból választhatunk: az ország bármely pontján is töltsük az ünnepet, biztosak lehetünk benne, hogy lesz a közelben valami látványos és izgalmas húsvéti esemény. Ebből csemegéztünk.

Minden évben jó lehetőséget nyújtanak a húsvéti programok, hogy megismertessük a magyar népi hagyományokat gyerekeinkkel. Ilyenkor mi is kicsit elmélyedhetünk a népszokások felelevenítésében, hiszen nagyanyáink, dédanyánk élték meg ezeket a mindennapokban, így mi is eléggé eltávolodtunk már tőlük. A vicces húsvéti programok mellett most olyan hagyományőrző húsvéti programokat is összegyűjtöttünk, melyek igazi értéket képviselnek a húsvéti fesztiválok kavalkádjában.

Matyó húsvéti program Mezőkövesden

Évek óta nagy hagyománya van a matyó húsvét megrendezésének a térségben, mely minden évben eseménydúsan telik. A kezdőpont a nagyszombati szentmise, majd kezdetét veszi a főzőverseny, népművészeti bemutatók. A következő napokon lesznek természetesen zenei előadások és a húsvéti programok csúcspontja, a tojásfestés, írókázás, aminek során a híres matyó népi motívumokat leshetik el az érdeklődők. A húsvéti programokon matyó népviseletbe öltözött legényekkel és leányokkal futhatunk össze. Hétfőn négy alkalommal is locsolják a lányokat, asszonyokat, egyszer ráadásul traktorról!
Bővebben: itt

Te melyik húsvéti programra mész 2017-ben?

Szeri húsvét a Skanzenben

Életre kel az ópusztaszeri skanzen “rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn”. Az ópusztaszeri húsvéti programok között lesz természetesen népruhába beöltözött locsolkodás. Az esemény interaktív: aki túl közel áll a népszokást megelevenítők vödréhez, a hideg vízből is kaphat. Persze lesz még ételszentelés, tojásfestés, muzsikaszó és tánc is.
Bővebben: itt

Te melyik húsvéti programra mész 2017-ben?

Hogy kerül a nyuszi a kalapba? Húsvéti program a Bűvész Színházban

A budapesti Bűvész Színházban április 15-én hiánypótló húsvéti programra kerül sor Varázs Húsvét néven. Végre megtudhatjuk, hová is tűnik a nyuszi a bűvészkalapból, vagy legalább azt, hogyan kerül oda. A színház művészei a bűvésztudomány modern és klasszikus trükkjeit ezúttal húsvéti köntösbe öltöztetik. S mindezt teszik interaktív módon, hogy ne csak nézői, de valóban részesei is lehessünk a csodának.
Bővebben: www.buveszszinhaz.hu

Te melyik húsvéti programra mész 2017-ben?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top