Húsvét

Tojásfestés ennél egyszerűbb nem is lehetne, használj körömlakkot!

Ha már meguntad, hogy simán csak ételfestékbe mártogasd a tojásokat, vagy kipróbáltad már a berzselést és az írókázást is, akkor a körömlakkos tojásfestést neked találták ki.

A körömlakkos tojásfestés igazi jutalomjáték, hiszen nagyon gyorsan elkészül, és hihetetlenül látványos a végeredmény. Sokan nem is jönnek rá, hogyan készíthettük a márványos, batikolt hatású hímes tojásokat. A válasz pedig pofon egyszerű: körömlakkal!
Igaz, hogy nem annyira egészségtudatos a körömlakkos, mint a természetes alapanyagokkal megfestett tojások, mivel festés után nem szabad megenni.

Fess tojást a megunt körömlakkokkal!

Biztos mindenkinek tele a fürdőszobaszekrénye már nem használt vagy egyszerűen megunt körömlakkokkal. Ezeket a maradékokat hasznosíthatjuk a körömlakkos tojásfestésnél.
A körömlakkos tojásfestés menete:

  • Kifújjuk a tojásokat.
  • Egy műanyag edénybe meleg vizet teszünk.
  • Ebbe csepegtetünk többféle színű körömlakkot és egy hurkapálcával elkeverjük.
  • 20-30 másodpercre belemártjuk a tojás egyik felét, majd a még festetlen felével a tojástartóba tesszük és hagyjuk megszáradni.
  • Száradás után a másik felét is belemártjuk.

Ha nem fogta be teljesen a tojások felületét, többször is bemárthatjuk a lakkos vízbe. Ez után a villámgyors tojásfestés után körömlakklemosóval tisztíthatjuk meg az ujjainkat.

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top