Húsvét

Így főzhetsz különlegesen finom húsvéti sonkát

Különlegesen finom sonkát készíthetsz húsvétra könnyedén, egyszerűen. A főzési idő rövidnek csöppet sem mondható, ugyanakkor a húsvéti sonkára alig kell figyelned, így közben bármi mással elfoglalhatod magad.

A tökéletes húsvéti sonka készítésének titka bizony a lassú tűzön, hosszú ideig történő főzésben rejlik. A recept elkészítése mindenképpen megéri a fáradságot, hiszen különlegesen finom, omlós étellel lepheted meg húsvétra a családot.

A főtt húsvéti sonka hozzávalói

  • kb. 3 kilós csontos füstölt kötözött sonka
  • 15 dkg barna cukor
  • 4 ek. juharszirup vagy méz
  • 5 dl víz

Így készül a főtt húsvéti sonka

Nagyobb főzőedénybe tedd az előzőleg kb. félórát vízben áztatott és lecsöpögtetett sonkát. Dörzsöld át minden oldalát a barna cukorral. Tetejét locsold meg a juharsziruppal vagy mézzel, hagyd 15 percet állni, majd öntsd fel az 5 deci vízzel.

Fedővel lefedve, végig lassú tűzön, a forrástól számított 4-5 órán át főzd a húsvéti sonkát. Nem kell kevergetni, de időnként érdemes átforgatni az edényben.

A főzés végén a csont kifordul a sonkából. Tedd tányérra az elkészült sonkát, amint teljesen kihűlt, vékonyan szeletelheted. Tormát, retket, húsvéti tojást, kalácsot, vajat  kínálhatsz hozzá.

Így készíthetsz különlegesen finom húsvéti sonkát

További húsvéti sonkareceptet találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top