Húsvét

Készíts mézes-mustáros húsvéti sonkát az ünnepekre

Kívül ropog, belül omlik. A méz, a mustár és a fokhagyma különleges ízharmóniája ez a húsvéti sonka. Idén ki kell próbálnod valami újat. Legyen éppen ez a recept.

A húsvét elképzelhetetlen húsvéti tojás nélkül, ahogyan a sonka sem hiányozhat az ünnepi asztalról. Idén próbálj ki valami újat, valami egészen eltérőt. Húsvéti sonkareceptünkkel ehhez adunk ötletet.

A mézes-mustáros húsvéti sonka hozzávalói

  • kb. 2-2,5 kilós előfőzött, kötözött húsvéti sonka
  • 20 dkg méz
  • 15 dkg mustár (lehetőleg dijoni)
  • 2 evőkanál Worchester-szósz
  • 3 gerezd összezúzott fokhagyma

Így készítsd el a mézes-mustáros húsvéti sonkát

A hozzávalókat keverd össze alaposan. A húsvéti sonkát tedd sütőtálba, amelyet előzőleg kikentél kevés zsiradékkal. Locsold az öntetet a sonkára lassan, figyelve arra, hogy a zsinórok közé is jusson belőle. Ami lefolyik, azt kanalazgasd vissza a sonka tetejére, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is kenegesd át a mézes-mustáros keverékkel. Sózni nem kell, hiszen a hús sózott!

A tökéletes húsvéti sonka titka a lassú sütésben rejlik. Ehhez a sütőt melegítsd elő 170 fokra, és süsd a húst legalább 2 órán át. Közben fordítsd meg. Akkor készült el a húsvéti sonka, ha minden oldala szép barnára sült, belül pedig omlik.

Krumplipürével, salátával, retekkel tálald húsvét napján.

NLCafé tipp: A recepthez füstölt sonkát is használhatsz, így még finomabb lesz, ugyanakkor azt előzőleg főzd félig puhára, majd a főzőlevet öntsd le, vagy tedd félre.

Húsvét 2016: készíts különleges mézes-mustáros sonkát az ünnepekre

További húsvéti sonkareceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top