Húsvét

5 csodaszép húsvéti tojás dekoráció

Húsvétra tojást nemcsak a locsolkodóknak érdemes készíteni. Díszítsd otthonodat húsvéti tojás dekorációval az ünnepekre. 5 csodaszép ötletet mutatunk ehhez.

Ilyen csodaszép húsvéti tojás dekorációkat még biztosan nem láttál. Lépj túl a tojásfestés gondolatán, és készíts különleges díszeket az ünnepekre.

1. Húsvéti tojás váza

Ehhez a gyönyörű húsvéti dekorációhoz óvatosan törd fel a tojások felső részét nagyjából öt forintos méretűre. Óvatosan öntsd ki a tojást a héjból, öblítsd ki a héj belsejét, engedj bele kevés vizet, állítsd bele egy-egy rózsát. A tojásokat üdítős üveg kupakjába állítsd, és úgy tedd az ünnepi asztalra.

5 csodaszép húsvéti tojás dekoráció

2. Húsvéti tojás váza aranyra színezve

Az előzőhöz hasonló módszerrel készíthetsz húsvéti tojás dekorációt. A tojásokat aranyszínű festék spray-vel színezd, majd várj, amíg megszáradnak. Állítsd a csillogó tojásokat hibátlan és lehetőleg drapp vagy világosbarna tojástartó alsó felébe, töltsd meg a tojáshéjakat vízzel és tégy mindegyikbe néhány szál rövidre vágott gyöngyvirágot.

3. Húsvéti tojás mohával díszítve

A tojásokat főzd keményre. A kertből vagy erdőből gyűjtött, esetleg virágboltban vásárolt mohával ragaszd körbe úgy, hogy mindenhol lefedje. A mohára vékony spárgát néhányszor tekerj körbe, végül gombbal vagy gyöngyökkel díszítsd a húsvéti tojást. Szalmával bélelt kosárkába, szépen egymás mellé állítva helyezd a dekorációt az ünnepi asztalra.

5 csodaszép húsvéti tojás dekoráció

4. Húsvéti tojás egyszerűen hímezve

Ezek a húsvéti tojások épp attól gyönyörűek, hogy csak kevésbé díszesek. Fehér festékkel rajzolj az alaposan megmosott és keményre főzött tojásokra csíkokat, cikk-cakk vonalakat, pöttyöket. Száradás után tedd tálra vagy kosárba valamennyit.

5. Húsvéti tojás aranyra és fehérre festve

Ehhez a gyönyörű húsvéti tojás dekorációhoz bátran elengedheted a fantáziádat. A lényeg, hogy fehér alapra fesd az arany színű festéket. A mintáid ábrázolhatják a földrészeket, festheted úgy a tojást, hogy a fehéren maradt rész szívet, csillagokat ábrázoljon. Az elkészült tojásokat szép fehér papírtartó alsó részébe állítva helyezd a húsvéti asztalra.

5 csodaszép húsvéti tojás dekoráció

Olvass még húsvéti tojás témában az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top