Horoszkóp

Így kérnek segítséget másoktól a csillagjegyek

Segítséget kérni nem is olyan könnyű. Gondolj csak bele, mikor és mivel kapcsolatosan kértél segítséget utoljára? Minden csillagjegynek szüksége van a többiek támogatására. Vajon ki az, aki örömmel kér segítséget, és ki az, akinek ez csak nagyon nehezen megy? A horoszkópból minden kiderül.

Segítséget nem könnyű kérni, főleg nem a felnőtteknek. A gyerekeknek nincs ilyen problémájuk, ám az idő előrehaladtával hajlamosak vagyunk úgy gondolni, a segítségkérés csak a gyengeség jele, s inkább magunk próbáljuk megoldani a felmerülő problémákat. Ám semmi sincs távolabb a valóságtól. Némi tapasztalatra talán szükség lesz, mire belátjuk, a támogatás kérésével nem magunkat alacsonyítjuk le, hiszen mi sem nézzük le azokat, akiken segíteni próbálunk. Minden csillagjegynél eljön az idő, amikor elkerülhetetlen a segítségkérés, bár előfordul, hogy ezt csak akkor veszik észre, amikor már meg is kapták a szükséges támogatást. Hogyan kérnek segítséget a csillagjegyek? Mindenki másként…

A Kos

A Kos nem kertel, közvetlenül a kiszemelt személytől kér segítséget. Erre szüksége is van, hiszen vakmerő, a határait próbálgató, így folyamatosak az olyan helyzetek, amikor nincs más választása. Legyen szó akrobatikus mutatványról, netán a Mount Everest megmászásáról, ő biztosan a legkiválóbb szakember segítségét kéri. Nem kertel, rákérdez azokra az információkra, amiket tudni szeretne.

A Bika

A Bika a végsőkig kivár a segítségkéréssel, remélve, az idő majd megoldja a problémákat. Amikor végül rájön, hogy a várakozása sehová sem vezet, még akkor is nagyon sajátosan oldja meg a helyzetet. Bár többen is akadnak, akik felajánlhatják, hogy segítenek helyette megoldani a problémát, ő nem él ezzel: csak a minimálisan szükséges segítséget fogadja el, a többit maga csinálja meg.

Az Ikrek

Az Ikrek a kommunikációs képességeihez fordul segítségkérés esetén, s a palettája igen széles. Egyes helyzetekben közvetlenül kér támogatást, máskor indirekt módon adja a többiek tudomására, jól jönne egy kis segítség, avagy szakértő véleményét igényli. Egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy elsőként siet mások segítségérére, így ha neki van erre szüksége, pontosan tudja, kihez érdemes fordulnia.

A horoszkóp megmutatja, hogyan kérnek segítséget a csillagjegyek (iStock)

A Rák

Miután a Rák igen szoros kapcsolatot ápol többekkel, így mindig van olyan személy a közelben, aki ég a vágytól, hogy a segítségére siessen. Mindenkor szívből kér támogatást, s a kérése általában érzelmi jellegű. Előfordul, hogy a hozzá legközelebb állókhoz fordul, s bár gyakran támaszkodik a többiek segítségére, ha bárki másnak gondja támad, ő az első, aki segítségéről biztosít mindenki mást is.

Az Oroszlán

Az Oroszlán az egyik legsegítőkészebb, legnagylelkűbb csillagjegy. A segítségkérés nem az első helyen áll nála, ám felismeri, amikor valóban nincs más választása. Miután tisztában van azzal, hogy többen is szívesen segítenének neki, nem okoz problémát hozzájuk fordulnia. Amint megkapja a szükséges támogatást, hálája sem marad el, többször is elmondja, mennyire köszön mindent. S nem kizárt, hogy apró ajándékkal is meglepi a segítőkész ismerőst.

A Szűz

A Szűz irtózik segítséget kérni másoktól, s először mindent megpróbál, hogy maga oldja meg a problémáját. Ha ez mégse megy, alaposan felkészül a segítségkérésre: begyakorolja, mit és hogyan fog mondani, milyen válaszokat kaphat, egyszóval minden lehetséges kimenetet begyakorol. Miután ő nagyon is gyakran kisegíti a többieket, így mindig akadnak olyan emberek, akik örömmel törleszthetik felé az adósságukat.

A Mérleg

A Mérlegnek nem okoz gondot segítséget kérni másoktól, ám az elutasításra nincs felkészülve. Így minden energiáját a „nem” válaszra fordítja, próbálja magát hozzászoktatni a visszautasítás lehetőségéhez is, ami szinte minden esetben azt is eredményezi, hogy az „igen” válasz nála a meglepetés erejével hat. Persze madarat lehet vele fogadni, amikor megkapja a vágyott segítséget.

A Skorpió

A Skorpió mindenkor nagyon határozott kérdéssel fordul másokhoz, s nem hagyja, hogy gondolatai elkalandozzanak. Biztosra próbál menni, ezért a célszemélyt a kérése előtt alaposan „megdolgozza”: egyszerű kérésekkel fordul hozzá, így amikor tényleg problémával találja szembe magát a másik, talán már a sokk sem lesz olyan óriási. Nos, igen, ő tényleg csak akkor kér segítséget, amikor a baj óriásira duzzadt.

A Nyilas

A Nyilas folyamatosan mások segítségére siet, ezért ha fordul a kocka, neki sincs lelkiismeret-furdalása. Ha valamilyen tanácsra van szüksége, igyekszik be is tartani a javaslatokat, ő sem vacillál, sosem totojázik. Szívesen segít ugyanakkor másoknak is, mert valójában neki sem okoz gondot, hogy jótanáccsal lássa el a többieket. Életbölcsességéből fakadóan érdemes hallgatni rá is.

Néhány csillagjegy örömmel kéri a többiek segítségét (iStock)

A Bak

A független és ügyes Bak sem ússza meg, hogy segítséget kérjen másoktól, ám ez korántsem jelenti, hogy spontán cselekedne, s ne gondolna át alaposan minden létező lehetőséget, lépést. Remek módon kér támogatást, szinte felépíti az egyes mozzanatokat, mindenkor pontosan, egyértelműen fogalmaz, így nála sosem következik be semmilyen félreértés. Ő is szívesen támogat, segít másokat anyagilag és javaslatokkal is.

A Vízöntő 

A Vízöntő tudja, hogy nem képes mindig mindent egyedül megcsinálni. Meglehetősen vonakodva kér ugyan segítséget, ám ez azon nyomban megváltozik, ha arról van szó, hogy a támogatásnak köszönhetően mások is profitálhatnak a dologból. Amikor közvetlenül neki van szüksége a segítségre, akkor általában jótékonysági eseményt vagy például „tisztítsuk meg a környezetünket” összejövetelt szervez. Tény és való, remekül csinálja.

A Halak

A Halak kiválóan érzékeli, mikor van másoknak a leginkább szükségük a segítségre, ám azt már kevésbé, hogy mikor saját magának. A saját világában éli életét, s csak akkor eszmél fel, amikor a helyzet már majdnem kicsúszik a kezéből. Előfordul, hogy nem a megfelelő tanácsadót keresi fel, aki ahelyett, hogy jótanáccsal látná el, inkább csak a saját maga érdekeit nézi.

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top