Horoszkóp

Ennyire fejlett, vagy nem fejlett a csillagjegyek érzelmi intelligenciája

Vajon mennyire fejlett az érzelmi intelligenciád? Mennyire vagy empatikus típus? A horoszkópból pontosan kiderül, mely csillagjegyek EQ-ja a legfejlettebb, és kik azok, akik kevésbé érettek érzelmileg. Vajon hányadikként szerepelsz a listán?

Mennyire tudod beleélni magadat mások helyzetébe? Tisztában vagy egyáltalán a saját érzéseiddel? Tudod kezelni az érzelmeidet? Már ez a pár kérdés is rávilágít, milyen az  érzelmi intelligenciád. Az EQ valójában azt a képességet mutatja, milyen jól tudod megérteni, kezelni a saját érzelmeidet, illetőleg hogyan állsz másokhoz. Akinek fejlettebb ez a képessége, érzékenyebb más emberek érzéseire, szorosabbak, tartósabbak lehetnek az emberi kapcsolatai, de alapból is könnyebben ismerkedik. Nos, csillagjegyedet vajon hányadik helyre sorolta a horoszkóp?

1. Halak

érzelmi intelligencia horoszkóp lista halak csillagjegyKétségtelenül a legérzelmesebb, legempatikusabb csillagjegy a Halak, akinek érzelmi intelligenciája valójában a fellegekben jár, átérzi mások helyzetét, törődik a környezetében lévők problémáival. Ha bárkinek valamilyen gondja adódik, a Halak kész azonnal a segítségére sietni. Képes mélyen beleélni magát a másik ember helyzetébe, ami egyúttal azt is jelenti, érzelmileg ő is megszenvedi, és mélyen átéli a szituációt.

2. Rák

érzelmi intelligencia horoszkóp lista rák csillagjegyA lista második helyezettje a Rák, aki képes mindenki helyzetébe beleélni magát, ám hajlamos lehet picit túlbogozza a szálakat. Mindent alaposan elemez, és megfigyel. Érzelmi intelligenciájának köszönhetően könnyen kiismeri magát mások érzésen, így könnyen tud segíteni is. Kívülről sokkal erősebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Igazság szerint ő is nagyon érzékeny, emiatt könnyen ki lehet hozni a sodrából. Teljesen átérzi mások helyzetét, lelkileg őt is megviselheti a többiek problémája.

3. Mérleg

érzelmi intelligencia horoszkóp lista mérleg csillagjegyA Mérleg érzelmi intelligenciája is nagyon fejlett, ám ez csak azokban a helyzetekben érhető tetten, amikor képes határozottan dönteni… ez viszont nem történik meg túl gyakran. Tulajdonképpen a végső szó kimondása előtt az összes lehetséges helyzetet végigzongorázza, számba vesz minden elképzelhető következményt, s csak ezt követően határoz. Ha rosszul dönt, az hosszú ideig álmatlan éjszakákat okoz számára. S időnként éppen ez az oka, hogy nem képes fátylat borítani a múltra.

érzelmi intelligencia horoszkóp csillagjegyek

Vajon mennyire fejlett az érzelmi intelligenciád? (iStock)

4. Ikrek

érzelmi intelligencia horoszkóp lista ikrek csillagjegyAz Ikrek nem igazán képes kontrollálni az érzéseit, ha valami bosszantja, az mindenki számára világos lesz. Ha titkolni próbálná, az aggódása, a csalódottsága, a haragja utat tör magának. Túlreagál egyes helyzeteket, magát okolja mások rosszkedve miatt. Érzelmi intelligenciája elsősorban a kommunikációs és hallgatási képességeiben mutatkozik meg. Bárki kisírhatja bánatát a vállán, hiszen tényleg nagyon figyelmesen meghallgatja őt. Kiválóan olvassa a testbeszédet, s már messziről kiszúrja, ha valaki érzelmileg nincs a legjobb állapotban.

5. Szűz

érzelmi intelligencia horoszkóp lista szűz csillagjegyA Szűz inkább elemző, mintsem érzelgős típus. Előszeretettel mérlegeli, analizálja a problémákat, miközben próbálja kizárni az érzelmeket. Érzelmi intelligenciája mégis fejlettebb, mint amilyennek kívülről tűnhet. Nagyon kritikus önmagával, a hibákat is mindig magában keresi. Pontosan tudja, mi a fontos számára, s mire nem érdemes energiát pazarolni, s amiben valóban hisz, azért képes bármit megtenni. A sorrendben azért nem kerül előrébb, mert ha kudarcot vall, előszeretettel marcangolja önmagát ahelyett, hogy a sikertelenségből tanulna.

6. Skorpió

érzelmi intelligencia horoszkóp lista skorpió csillagjegyTény és való, a vizes csillagjegyek érzelmi intelligenciája a legerősebb, ami a Skorpió esetében mégis picit sántít, méghozzá egyetlen „apróság”, a bosszú miatt. Az érzelmi intelligencia egyik fokmérője ugyanis, hogy az egyén képes maga mögött hagyni a múltat. Nos, a Skorpió ezt a lécet nem ugorja át. Nyíltan kimutatja érzelmeit, s bárki is visszaél a sebezhetőségével, azon szinte bizonyosan bosszút áll. Ha el tudná engedni a fájdalmat, a revans iránti érzéseket, az ő érzelmi intelligenciájára nem lenne panasz.

7. Bak

érzelmi intelligencia horoszkóp lista bak csillagjegyA Baknak nincs ideje az érzelmekre. Amikor lelkileg mélypontra kerülsz, még csak véletlenül se nála keress vigaszt. Nem arról van szó, hogy nem érdekli mások lelkiállapota, csupán jobban szeret a tényeknél maradni és terveket szőni. Érzelmi intelligenciája persze neki is van, hiszen mielőtt bármit is csinálna, alaposan átgondolja a dolgokat, ami fontos eleme a fejlettség szintjének. Remek ötleteket, tanácsokat ad, ám könnyen elveszíti a türelmét, s faképnél hagy, ha nem hallgatsz rá. Összegezve, érzelmi intelligenciájuk fejlettsége valahol középúton található…

8. Bika

érzelmi intelligencia horoszkóp lista bika csillagjegyA Bika kiváló problémamegoldó. Együtt érző típus, ám ezt az oldalát nem igazán mutogatja. Amikor problémával fordulnak hozzá, igyekszik a lehető legjobb tanácsot adni. A gondot az jelenti, hogy nem igazán képes a másik helyébe beleélni magát, ezért ha tanácsot is ad, azt leginkább a saját szempontjai szerint teszi. Ha pedig a másik ember nem hallgat rá, nem ért egyet a javaslattal, könnyen megbántódik, és egyszerűen faképnél hagyja a másikat.

9. Oroszlán

érzelmi intelligencia horoszkóp lista oroszlán csillagjegyAz Oroszlán inkább önmagával van elfoglalva, mint másokkal, ami érzelmi intelligenciájában is megmutatkozik. Érzékeny, érzelmes, ám csak azokban a helyzetekben, amikor számára fontos személyről esik szó. Ha olyan ember szorulna segítségre, aki nincs a közvetlen körében, a kisujját sem mozdítja. Önbizalmát, magabiztosságát lehetetlen lehet kikezdeni, imád a középpontban tetszelegni, s meg van róla győződve, senki nem tudja nála jobban a dolgokat, és a világ alapból is csak körülötte forog.

érzelmi intelligencia horoszkóp lista csillagjegyek

Íme a csillagjegyek érzelmi intelligenciájának sorrendje (iStock)

10. Nyilas

érzelmi intelligencia horoszkóp lista nyilas csillagjegyA Nyilas magányos farkas, ami az érzelmi intelligenciájában is visszatükröződik. Őt nem igazán érdekli mások problémája, hiszen az empatikus képessége sem igazán érett. Valójában nem tud, mit kezdeni a panaszkodással, a problémákkal, de nem is tölt másokkal annyit időt, hogy mélyebben a lelkükbe, az életükbe lásson. Szívesen teszi, ami neki jót, ami őt érdekli, már pedig az érzelmi intelligencia egyik ismérve a másokra való figyelés is. Persze mindez korántsem jelenti, hogy ne lennének érzelmei, csak éppen nem nagyon vesz róla tudomást.

11. Kos

érzelmi intelligencia horoszkóp lista kos csillagjegyA Kos valójában élvezi a vitákat, ő soha nem rejti a szőnyeg alá a véleményét. Viselkedésével gyakran megbánt másokat, s nem meglepő, ha a többiek úgy gondolják, nem törődik mások érzéseivel. A helyzet az, hogy mindig fejest ugrik mindenbe, túlságosan elfoglalt, hogy megálljon egyetlen pillanatra is, és végiggondolja, viselkedése miként érintheti a másikat. Anélkül dönt, hogy bármit is mélyebben végiggondolna. Vezetői babérra tör, s ha ehhez az kell, hogy átlépjen másokon, vélhetően minden gond nélkül meg is teszi.

12. Vízöntő

érzelmi intelligencia horoszkóp lista vízöntő csillagjegyAz érzelmi intelligenciát tekintve a sor végén kullog a Vízöntő, s nem azért, mert nem rendelkezik empátiával, hanem mert egyszerűen retteg az érzelmektől. Intelligenciát tekintve ő a legnagyobb zseni, de az érzelmeket egyszerűen nem tudja hová tenni. EQ-t tekintve gyermekcipőben jár. Nem véletlen, hogy az érzések helyett, folyamatosan az értelmi intelligenciáról tesz tanúbizonyságot. Nem hiába mondják, ő a legintellektuálisabb csillagjegy. Nagyon sok türelem kell hozzá, de azért ő is képes a fejlődésre, a tanulásra.

(via her way)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top