Horoszkóp

Melyik játszmát játszod a párkapcsolatban? A számmisztika leleplez

Az emberi játszmákat a kanadai származású pszichiáter, Eric Berne vizsgálta először. Valójában mindenki játszik valamilyen szerepet a párkapcsolatában. Lehet a gondoskodó, a szeretetteljes, de ennek az ellenkezője is előfordul. A számmisztika meghökkentően pontosan mutatja meg a kilenc karakter játszmáját. Te melyiket játszod?

A szerepekbe, a párkapcsolati játszmákba általában senki sem tudatosan bújik. A játszmákat a legtöbben akkor vetik be, amikor érvényesíteni szeretnék az akaratukat a párjukkal szemben. Ilyenkor a másik fél érzelmeire próbálnak hatni kisebb-nagyobb sikerrel. Vajon te melyik játszmát játszod? Magadra ismersz?

Karakterszámod a számmisztikában

A számmisztika 31 karaktert különböztet meg a hónap napjai szerint. Az eltérő tulajdonságok mellett persze számos hasonlóság is észrevehető, hiszen mindenkit a 9 alapvető személyiségtípusba sorol a numerológia:

játszmák párkapcsolat számmisztika

Melyik játszmát játszod a párkapcsolatban? (iStock)

Az 1-es párkapcsolati játszmája: dacolok veled

számmisztika 1-es játszmaAz 1-es a számmisztika szerint irányít, utat mutat, vezet, kijelöl. Határozott, célratörő egyéniség, aki tudja, mit akar. Nem szereti, ha megmondják neki, mit és hogyan tegyen. Leginkább a saját feje után megy, ritkán hallgat másokra. Emberi játszmája a dac – azért sem teszem, amit elvársz tőlem. Jellemző lehet az erő gyakorlása is – az lesz, amit én mondok neked, és bizony gyakran előfordul, hogy leuralja a párját.

A 2-es párkapcsolati játszmája: megsértődöm

számmisztika 2-es játszmaA 2-es elfogad, szolgál, békít, kiegészít, támogat, segít. Finom lelkű, kedves, segítőkész, érzékeny, az 1-es tökéletes ellentéte, valójában a másik fele. Leggyakoribb játszmája a bizonytalanság – védelemre, szeretetre, útmutatásra van szükségem. Beleeshet a féltékenység csapdájába is, fájdalmával zsarolva a társát. Hajlamos a hangulathullámzásra, a sértődésre, a bizonytalanságra, de szomorúságával is próbálhat a társra hatni.

A 3-as párkapcsolati játszmája: kibeszéllek

számmisztika 3-as játszmaA 3-as alapvetően vidám, optimista, szórakoztató, pozitív kisugárzású. Rendkívül jól kommunikál, könnyen ismerkedik, okos, gyors az észjárása. Vele nem érdemes vitába szállni, mert az egyik játszmája éppen az, hogy a vitákban verhetetlen – nem tudsz legyőzni, úgyis lesz egy újabb érvem. Hajlamos lehet mások előtt kibeszélni a legintimebb titkokat, ezzel bántva meg a párját, de a folyamatos kritika, az intrika sem áll távol tőle.

A 4-es párkapcsolati játszmája: a munkába temetkezem

számmisztika 4-es játszmaA 4-es megbízható, szorgalmas, állhatatos, kiegyensúlyozott. Munkájában szívós és kitartó, kapcsolataiban hűséges, kiszámítható, és megbízható. Két lábbal a földön jár, gyakorlatias, kifejezetten jó a kézügyessége. Imádja a munkáját, hajlamos lehet a munkába temetkezni. Játszmája többnyire kétféle: nem figyelek rád, nem törődöm veled, vagy nincs időm rád és a közös programokra, hiszen érted dolgozom. Nem veszed ezt észre?

Az 5-ös párkapcsolati játszmája: ne korlátozz!

számmisztika 5-ös játszmaAz 5-ös kifejezetten szabad lélek, független, életerős, vonzó egyéniség. Kommunikatív, sikeres, energikus, bátor. A korlátozást semmilyen formában nem tűri el, ha megpróbálod korlátok közé szorítani, lobbanékonnyá, kiszámíthatatlanná válik – ha beszorítasz, elhagylak, és nem látsz többé. A flörtölés is kedvelt játszmája, ha bosszantani, provokálni akarja a párját,  szinte biztosan beveti ezt az eszközét.

A 6-os párkapcsolati játszmája: érzelmileg zsarollak

számmisztika 6-os játszmaA 6-os vonzó, bájos egyéniség, harmonikus, kiegyensúlyozott, romantikus típus. Kifinomult ízléssel rendelkezik, ért a divathoz, a lakberendezéshez. Erősen családközpontú, játszmái is leginkább a családtagok ellen irányulnak – akkor foglak szeretni, ha ezt és ezt megteszed, vagy ha jó leszel. Szeret azzal is zsarolni, hogy csak értetek dolgoztam egész életemben, ti pedig hálátlanok vagytok velem és nem becsültök meg. Ő az, aki az érzelmekre próbál hatni.

számmisztika párkapcsolati játszmák

Mindenki a személyiségétől függően játszmázik a kapcsolatokban (iStock)

A 7-es párkapcsolati játszmája: nem szólok hozzád

számmisztika 7-es játszmaA 7-es mély érzésű, mások szemében hidegnek, távolságtartónak tűnhet, rendkívül logikus, analitikus gondolkodású, gyorsan meglátja a rejtett összefüggéseket is. Szereti mások dolgait kutatni, nem beszél sokat, mindenkor lényegre törő. Akkor játszmázik, ha a másik fél betámadja, sarokba akarja szorítani, ilyenkor hosszabb időre is eltávolodhat a társától, képes rá, hogy akár hetekig ne szóljon egyetlen szót sem a párjához.

A 8-as párkapcsolati játszmája: csak nekem van igazam

számmisztika 8-as játszmaA 8-as szinte mindig sikeres, stabil, intelligens típus. Rendkívül jól bánik a pénzzel, megteremti önmaga számára a szükséges anyagi biztonságot. Ő az igazság bajnoka. Emberi játszmája is éppen ebben érvényesül a leginkább – ne próbálkozz, úgyis nekem van igazam. Mellette valójában szép lehetsz, de okos olyan nagyon nem, vagy legalábbis ne akard a saját igazad érvényesíteni. Legyen elég, ha tudod, ezúttal párod tévedett, mert ő sosem fogja beismerni.

A 9-es párkapcsolati játszmája: jobban tudom nálad

számmisztika 9-es játszmaA 9-es a számmisztika szerint komoly, bölcs, becsületes, lelkiismeretes. Könnyen átlátja mások problémáit, bár a saját élete gondjaival csak nehezen boldogul. Idealista és maximalista egyben. Egy kilences mellett is inkább csak szép lehetsz, mert – én úgyis jobban tudom, hogy mi kell neked, vagy majd én megnevelem a gyerekedet helyetted. Játszmázik akkor is, amikor túlzottan is óvja a társát, gyerekként kezeli – ugye nem felejtettél el sálat kötni? Nehogy megfázz nekem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top