Horoszkóp

Ismerd meg a boldogság 13 gyöngyszemét!

Ki nem vágyik a felhőtlen boldogságra? Valójában a boldogsághoz vezető út sokkal egyszerűbb, mint hinnéd. Íme 13 gyöngyszem, 13 javaslat, hogy mit tehetsz a valódi öröm és boldogság állapotáért. Ugye, kipróbálod?

Amikor úgy érzed, kicsúszott a lábad alól a talaj, nem tudod, mit és hogyan kéne tenned, vagy amikor a saját belső boldogságodat, a nyugalmadat, az örömet keresed az életedben, nagyon jól jöhetnek a következő bölcsességek. Kezdd el már ma alkalmazni. Önmagadért, a boldogságodért teszed.

boldogság gyöngyszemek öröm elégedettség

Használd a boldogság 13 gyöngyszemét! (iStockphoto)

Íme a boldogság 13 gyöngyszeme

  1. Sétálj mindennap a friss levegőn 10-30 percet. Séta közben próbálj mosolyogni. Hidd el, ez a legnagyszerűbb orvosság bánat, depresszió ellen.
  2. Mindennap engedd meg magadnak a teljes pihenést. Egyszerűen csak dőlj hátra, és élvezd a csendet. Mondd el Istennek vagy csak önmagadnak, mi az, ami épp történik az életedben. 10 perc bőven elég, hogy tudatosítsd magadban, merre haladj tovább, és hogyan lehet egyre boldogabb az életed.
  3. Minden reggel, amikor felébredsz, szánj magadra 1-2 percet. Mondd el magadban a következő mondatokat: „A célom, hogy… Hálás vagyok, mert…” Helyettesítsd be a számodra fontos célt és azt, amiért igazán hálát érzel. Tedd meg mindennap, és meglátod, egyre jobban érzed magadat.
  4. Ha teheted, fogyassz minél több természetes és friss ételt. Kerüld a feldolgozott élelmiszereket.
  5. Igyál mindennap egy-két csészényi zöld teát és minél több szénsavmentes ásványvizet. Egyél minél gyakrabban brokkolit, halat, olajos magvakat.
  6. Próbálj mosolyogni mindennap legalább háromszor. Ha lehet, ne erőltesd magadra a mosolyt, inkább találj olyasmit, amiért szívből mosolyoghatsz.
  7. Ne fecséreld a tested, a lelked és az elméd értékes energiáit fölösleges panaszkodásra, fecsegésre. A múlt problémái és a jövő félelmei helyett inkább a jelen pozitív pillanataira figyelj. Találsz ilyet, bármilyen élethelyzetben is légy. Minél inkább a jó dolgokra fókuszálsz, annál több jót tapasztalhatsz mindennap.
  8. Ismered a mondást? Reggelizz, mint a király, ebédelj, mint a polgár, és vacsorázz, mint a koldus. A boldogság felé vezető úton ez a hozzáállás is támogat téged.
  9. Lehet, hogy az élet nem mindig tűnik igazságosnak, de alapvetően nagyon is értékes. Gondolj erre mindennap.
  10. Ne feledd, az élet túl rövid, hogy olyan emberekre pazarold, akiket nem kedvelsz, vagy akikkel rosszul érzed magadat.
  11. Ne vedd magad túl komolyan. Hidd el, a többiek sem teszik.
  12. Hidd el, nem vagy sem olyan fontos, sem olyan különleges, hogy minden csatát meg kéne nyerned. Mondj nemet a konfliktusokra, sokkal jobban érzed magad, ha békében élhetsz.
  13. Próbálj meg mielőbb kibékülni a múlttal, elengedni, megbocsátani a fájdalmakat, hogy ne tedd tönkre a jelen pillanatait. Akkor lehetsz igazán boldog, ha nem a múlton keseregsz, hanem valóban megéled a most valódi és örömteli pillanatait.

(via horoscope daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top