Horoszkóp

Mit látsz a képen? Meglepő részleteket árul el a személyiségedről

Ha ránézel erre a képre, könnyen lehet, első pillantásra csak valami összefolyt tintafoltot látsz. Ha picit alaposabban megnézed, kirajzolódik valami izgalmas kép. De vajon mi? Mi az, amit először meglátsz ezen a képen? Válaszod, megmutatja, melyik agyféltekéd a domináns, nem mellesleg különleges részleteket árul el a személyiségedről.

Az amerikai neurofiziológus, Roger W. Sperry fedezte fel a két agyféltekét és azok eltérő funkcióit. Kutatásáért később megosztott orvostudományi Nobel-díjjal jutalmazták. Attól függően, hogy melyik agyféltekéd a domináns, más részleteket pillantasz meg egy adott képen. Számtalan kutatás, személyiségteszt bizonyítja, hogy ez nagy mértékben befolyásolja a gondolkodási módot és a személyiséget is.

A következő furcsa rajz természetesen az agyféltekék használatára világít rá. Vagyis, amit a képen először megpillantasz, felfedi, melyik agyféltekét használod intenzívebben, és mi mindent árul el ez a személyiségedről. Kihagyhatatlan személyiségteszt következik. Felkészültél a játékra? Akkor a kérdés mindössze annyi: Mit látsz először a képen?

személyiségteszt oroszlán majom

Mit látsz először a képen? (bright side)

 

Ne csapd be magadat. Kérlek, ne nézd meg a személyiséget részletező leírásokat előre… Amikor biztos vagy a válaszodban, csak akkor görgess lejjebb.

Mit látsz a képen? Meglepő részleteket árul el a személyiségedről

Ezt árulja el a személyiségedről az oroszlán

Nos, ha az oroszlánt pillantottad meg először a képen, elmondható rólad, hogy a bal agyféltekéd a hangsúlyosabb. Elemző típus lehetsz, rendszerben gondolkozol, céltudatosan éled az életedet. Amikor problémákkal szembesülsz, nem esel kétségbe, próbálsz objektív maradni, használod a logikádat. Miközben alaposan átgondolod a döntéseidet, talán túlzottan is ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez. Időnként érdemes megfogadnod a többiek véleményét is. Pici alázattal nagyon hosszú utat járhatsz be.

Íme a személyiséged legfőbb vonásai

  • átgondolt: mindenkor alaposan átgondolod, megtervezed a feladatokat, talán még fontossági listát is írsz magadnak
  • pontos: nagyon precízen, pontosan végzed a feladatokat, követed a céljaidat
  • józan: rendkívül józanul, higgadtan gondolkozol, az érzelmeket próbálod figyelmen kívül hagyni, amikor a céljaidért teszel
  • logikus: vélhetően nem okozott gondot a suliban a matek, könnyedén meglátod a logikus összefüggéseket
  • gyakorlatias: a világod nagyon is ésszerű és valóságos, rendkívül gyakorlatiasan gondolkozol. Mindenkor megvalósítható, elérhető, reális célokat tűzöl magad elé.
személyiségteszt oroszlán bal agyfélteke

A bal agyféltekéd domináns, ha az oroszlánt láttad meg először a képen

Ezt árulja el a személyiségedről a majom

Nos, a jobb agyféltekéd a hangsúlyosabb, ha a majom alakja rajzolódott ki előtted a képen először. Nagyon kreatív ember vagy, aki örömmel tekint minden új és innovatív ötletre. Amikor problémákkal nézel szembe, szinte mindenkor az intuíciódra, a megérzéseidre hallgatsz – amelyek egyébként nagyon jól működnek és segítenek téged. Pontosan tudod, hogy minden egyes lépés, amit az életedben megteszel, valójában tanulandó lecke, ami azzal is járhat, hogy nem éred el a célodat. Számodra az út valójában fontosabb, mint maga a cél. Hajlamos lehetsz picit elveszni az álmaidban, és éppen ezért érdemes néha a realitásokat is figyelembe venned.

Íme a személyiség legfőbb jellemzői

  • ösztönös: spontán, ösztönösen teszed a dolgaidat. Nem bonyolítod és nem gondolod túl az életedet.
  • érzelmes: törődsz a saját és mások érzéseivel. A döntéseket inkább az érzéseidre hagyatkozva hozod meg.
  • művészi érzék: nagyon kreatív és alkotó a személyiségtípusod. Könnyen lehet, tehetséges vagy a zenében, a rajzolásban, vagy bármilyen más művészeti ágban.
  • intuitív: te nem készítesz feladatlistákat, és szabályokat sem állítasz fel magadnak. Egyszerűen csak a megérzéseidre, az intuíciódra hallgatsz.
  • álmodozó: inkább álmaid vannak, mint határozott céljaid, amelyeket képes vagy megvalósítani.
személyiségteszt majom jobb agyfélteke

A jobb agyféltekéd a hangsúlyosabb, ha a majmot láttad meg a képen először

Bármelyik rajzot is fedezted fel először a képen, ne hagyd figyelmen kívül, hogy az agyféltekék nem önállóan léteznek, egymást kiegészítve, harmonikusan funkcionálnak, valójában mindkettőt használod, csak az egyiket picit erőteljesebben.

Ha tetszett, és igaznak érzed ezt a különleges személyiségtesztet, oszd meg másokkal is.

(via bright side)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top